mrożone truskawki
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
musisz wziąć wódkę, sodę i kordial cytrynowy (to taki syrop do koktajli), wlać wszystko do formy do lodu i zamrozić.
melon jest obrany ze skórki i nasion, pokrojony w kostkę; truskawki należy pokroić wzdłuż na połówki, wszystko wymieszać. Gdy lód zamarznie, musisz go zmielić. Włóż go do torby i kilkakrotnie "zwiń" wałkiem do ciasta.
ta porcja żywności wystarczy na 4 szklanki. Łączymy wszystkie elementy: kładziemy lód na dnie (1/3 naczyń), truskawki z melonem i pachnące liście mięty na lodzie.
młodzi ludzie, przygotuj koktajl dla swojej dziewczyny, a jej serce stopi się jak lód na dnie szklanki! Tak jak moje, ale barman już nie ma z tym nic wspólnego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Melon"kantalupa" - 19 kcal/100g
- Melon"kołchoźnica" - 28 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Soda - 0 kcal/100g