galaretka z twarogu
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy od postawienia niewielkiej ilości wody na wolnym ogniu, wsypania żelatyny i mieszania, rozpuszczenia. Następnie myjemy brzoskwinie, drobno je kroimy. Następnie wymieszaj śmietanę i twarożek, dodaj granulowany cukier i przygotowaną żelatynę. Teraz bierzemy naczynia, w których galaretka stwardnieje, kładziemy przygotowane brzoskwinie na dnie i napełniamy je 1/2 części naszego roztworu. Następnie dodajemy kakao do drugiej części masy, ponownie mieszamy, wlewamy do naczyń. Następnie kładziemy naczynia na zimno. Po 2-3 godzinach wyjmujemy naczynia, obracamy gotową galaretkę na półmisku i podajemy do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g