galaretka z soku pomarańczowego

niesamowicie pyszna galaretka świetnie poprawia nastrój! Domowa galaretka owocowa nie jest porównywalna z półproduktem z saszetek, który zawiera sztuczne aromaty i Dodatki smakowe. Oczywiście nie twierdzę, że są wygodne w użyciu, ale nadal domowe galaretki ze świeżych owoców i soków mają czysty naturalny smak, naturalny kolor. Moja ulubiona galaretka z soku pomarańczowego. co więcej, to wcale nie jest problem, kto ma sokowirówkę.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 73 % 8 g
45 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
wlej trochę soku do rondla i przykryj żelatyną. Odstaw na kilka minut.Umieść pojemnik na małym ogniu i ciągle mieszając pozwól żelatynie zakwitnąć.Wlać pozostały sok pomarańczowy i odstawić rondel, od czasu do czasu mieszając zawartość. Galaretkę włożyć do foremek i schłodzić. Przed podaniem ostrożnie oddziel go od krawędzi nożem, połóż na nim talerz do serwowania, odwróć do góry nogami, potrząśnij i ostrożnie wyjmij ramekin.
galaretkę można układać warstwami owoców-na przykład kawałkami kiwi lub bananów, truskawkami lub winogronami bez pestek, ale pamiętaj: przed wylaniem kolejnej warstwy pozwól owocom dobrze zestalić się w poprzedniej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g

Podobne przepisy