wiciokrzew suszony na zimę

Zapasy wiciokrzewu na zimę przyjemnie zadowolą całą rodzinę w zimnych porach roku! Ja, a zwłaszcza moje dzieci, jesteśmy wielkimi miłośnikami jagód, więc zawsze robię duży zapas wiciokrzewu i innych jagód na zimę.
elena DAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 8 g
30 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 7 d

wybieramy odpowiednie jagody. Nie potrzebujemy niedojrzałych, ale dojrzały wiciokrzew jest niepożądany.

kładziemy jagody na papierze / blasze do pieczenia / desce do krojenia i wystawiamy na słońce. Aby muchy nie siadały na nim, ale jednocześnie mogły bezpiecznie wyschnąć w ciepłych promieniach, można je przykryć cienką, a nie gęstą szmatką.

Naturalne suszenie zajmuje dużo czasu, ale produkt zachowuje większość przydatnych elementów. zbiór wiciokrzewu suszone wymaga tygodnia bezczynności na słońcu. Suszone jagody nie wydzielają soków, stając się twarde i twarde.

opcja suszenia w piekarniku zajmie tylko 10 godzin, a nawet mniej. Temperatura ogrzewania powinna być niska - 50 lub 60 stopni. Pierwsza opcja jest bardziej zalecana, ale ostatecznie to od Ciebie zależy, jak najlepiej ugotować wiciokrzew na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wiciokrzew - 30   kcal/100g

Podobne przepisy