chipsy z kurczaka z sosem sojowym w suszarce

wygodna i smaczna przekąska w dowolnym miejscu). Chipsy mięsne dobrze sprawdzą się jako przekąski na ucztę. Również bardzo dobry jako przekąska w pracy, w drodze, w szkole. Wygodne do zabrania ze sobą. Białko dobrze nasyca organizm. Dodatkowo jest to bardzo przydatne. Polecam tym, którzy podążają za figurą.
MałgorzataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 76 % 22 g
tłuszcze 7 % 2 g
węglowodany 17 % 5 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 22 h

ten przepis wskazuje filet z kurczaka, ale opcjonalnie można również użyć fileta z indyka, polędwicy wieprzowej lub polędwicy wołowej. Możesz także eksperymentować z przyprawami. Dodaj czerwoną mieloną paprykę lub czarną (dla tych, którzy lubią ostrzej), czosnek lub koncentrat pomidorowy.

1.Filet z kurczaka myjemy, suszymy i wkładamy do zamrażarki na godzinę (aby łatwiej było pokroić na cienkie kawałki). Im cieńsze kawałki, tym szybsze i bardziej aromatyczne będą chipsy. Wskazane jest cięcie w poprzek włókien, wtedy łatwiej będzie chrupać frytki.

2. Dodaj wszystkie składniki do fileta i dobrze wymieszaj rękami. Ciepło rąk dobrze nasączy mięso przyprawami. To prawda, uważaj, ręce szybko zamarzają, ponieważ mięso pochodzi z zamrażarki.

3. Marynowane mięso pozostawiamy w lodówce na około 8-12 godzin . Mam 12 godzin. Możesz trochę mniej lub trochę więcej zależy od wygody. Marynuję wieczorem, a rano już wkładam do suszarki.

4. Po czasie marynowania układamy kawałki na tacach suszarki. Niektóre przepisy mówią, aby kawałki się nie stykały, ale jest to bardziej po to, aby później usunąć więcej niż jedną warstwę, a mianowicie kawałki. Samo mięso i tak wyschnie. Ustawiamy 70 stopni i 5 godzin. Jeśli masz możliwość sprawdzenia suszarki, po 2-3 godzinach możesz zamienić tace i odwrócić mięso. Więc wyschnie równomiernie. Jeśli niektóre kawałki nie wyschły, zostawiam je do wyschnięcia. Wyciągam odpowiednio gotowe.

5. Z tej ilości mięsa uzyskuje się około 1,2-1,4 kg. ponownie zależy od tego, ile mięsa jest cienko pokrojone.

6. Lepiej przechowywać mięso w szklanym słoju lub papierowej torbie. Jest to możliwe w temperaturze pokojowej. Chociaż z doświadczenia mogę powiedzieć, że ten produkt nie leży przez długi czas. Dlatego nie mogę dokładnie określić czasu przechowywania.

życzę łatwego gotowania i smacznego tym, którzy zdecydują się to zrobić. Mogę powiedzieć, że robię ten przepis co tydzień.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy