suszone bakłażany na zimę
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
łatwo jest wysuszyć bakłażany, aby były jak grzyby.
takie suszone bakłażany doskonałe gotowanie na zimę.
nawiasem mówiąc, same suszone bakłażany bardzo przypominają suszone grzyby swoim wyglądem i smakiem.
jak suszyć bakłażany?
na początek usuwają cienką warstwę skóry. Następnie owoce są cięte na takie koła, a następnie nawleczone na sznurek. Teraz połóż na całkowicie suchej blasze do pieczenia i natychmiast włóż do piekarnika (160 gr.) na dziesięć minut.
są następnie czyszczone, aby wyschły w suchym miejscu, ale już w stanie zawieszenia.
gdy tylko owoce dokładnie wyschną, są czyszczone w szklanych słoikach, można je umieścić w płóciennych torebkach.
a przygotowanie suszonego bakłażana jest bardzo łatwe.
zimą po prostu napełnij bakłażany świeżą wodą, a gdy zostaną namoczone, natychmiast zgaś kwaśną śmietaną, jak zwykłe grzyby.
takie suszone bakłażany doskonałe gotowanie na zimę.
nawiasem mówiąc, same suszone bakłażany bardzo przypominają suszone grzyby swoim wyglądem i smakiem.
jak suszyć bakłażany?
na początek usuwają cienką warstwę skóry. Następnie owoce są cięte na takie koła, a następnie nawleczone na sznurek. Teraz połóż na całkowicie suchej blasze do pieczenia i natychmiast włóż do piekarnika (160 gr.) na dziesięć minut.
są następnie czyszczone, aby wyschły w suchym miejscu, ale już w stanie zawieszenia.
gdy tylko owoce dokładnie wyschną, są czyszczone w szklanych słoikach, można je umieścić w płóciennych torebkach.
a przygotowanie suszonego bakłażana jest bardzo łatwe.
zimą po prostu napełnij bakłażany świeżą wodą, a gdy zostaną namoczone, natychmiast zgaś kwaśną śmietaną, jak zwykłe grzyby.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g