suszone bakłażany na zimę

zdrowe owoce będą doskonale przechowywane i zachwycą cię swoim smakiem!
AndrzejAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
24 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 5 D 15 min
łatwo jest wysuszyć bakłażany, aby były jak grzyby.
takie suszone bakłażany doskonałe gotowanie na zimę.
nawiasem mówiąc, same suszone bakłażany bardzo przypominają suszone grzyby swoim wyglądem i smakiem.
jak suszyć bakłażany?
na początek usuwają cienką warstwę skóry. Następnie owoce są cięte na takie koła, a następnie nawleczone na sznurek. Teraz połóż na całkowicie suchej blasze do pieczenia i natychmiast włóż do piekarnika (160 gr.) na dziesięć minut.
są następnie czyszczone, aby wyschły w suchym miejscu, ale już w stanie zawieszenia.
gdy tylko owoce dokładnie wyschną, są czyszczone w szklanych słoikach, można je umieścić w płóciennych torebkach.
a przygotowanie suszonego bakłażana jest bardzo łatwe.
zimą po prostu napełnij bakłażany świeżą wodą, a gdy zostaną namoczone, natychmiast zgaś kwaśną śmietaną, jak zwykłe grzyby.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: