skład / składniki
metoda gotowania
mięso należy przygotować i marynować. Usuń z niego żyły i warstwy tłuszczu. Włóż do zamrażarki na kilka godzin. W ten sposób mięso trochę zamarznie i łatwiej będzie je pokroić.
w naczyniu do marynowania wymieszaj sos sojowy, sos satsebeli i keczup. Dodaj przyprawy, sól i dobrze wymieszaj, aż się połączą.
zamrożone mięso pokroić w cienkie plasterki o grubości około pół centymetra.
następnie porcjami po kilka kawałków dokładnie namocz całe mięso w marynacie. Zamknij folią spożywczą i marynuj w lodówce przez 6-8 godzin.
marynowane mięso układać równomiernie w jednej warstwie w komorach suszarki. Włącz suszenie mięsa przy mocy suszarki 260 watów przez 4 godziny.
po 4 godzinach należy odwrócić każdy kawałek mięsa na drugą stronę i zamienić wszystkie poziomy suszarki. Suszyć przez kolejne 4 godziny, aż do całkowitego ugotowania.
mięso jest gotowe, smacznego dla wszystkich! Należy pamiętać, że mięso przygotowane w ten sposób waży około połowę mniej niż surowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g