skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto z ciasteczkami rybnymi? Najpierw Zmierz i przygotuj niezbędne produkty. Ten przepis składa się z czterech składników, więc nie zajmuje to dużo czasu. Weź śmietanę o dowolnej zawartości tłuszczu, wpływa to tylko na zawartość kalorii. Zamiast kwaśnej śmietany możesz wziąć jogurt.
Krok 2:
Wymieszaj śmietanę z cukrem w osobnej misce. Możesz ubić śmietanę mikserem, ale nie jest to konieczne. Zostawiam go na 10 minut, a cukier się rozpuści, krem pozostaje tylko wymieszać.
Krok 3:
Obierz banana i pokrój na małe kawałki. Nawiasem mówiąc, możesz obejść się bez banana lub zastąpić go innymi owocami lub jagodami. Pamiętaj tylko, że banan dodaje słodyczy.
Krok 4:
W misce z kwaśną śmietaną Wrzuć krakersy i pokrojone banany.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj powstałą mieszaninę.
Krok 6:
Wyłóż kształt o odpowiednich rozmiarach (mój jest zaokrąglony) folią spożywczą.
Krok 7:
Włóż do niego nasze przyszłe ciasto, ubij i spłaszcz. Umieść formę z ciast w lodówce do impregnacji na co najmniej godzinę. Jeśli twoja kwaśna śmietana jest zbyt rzadka,lekko zwiększ objętość krakersów.
Krok 8:
Podczas serwowania Odwróć ciasto na półmisek i usuń folię spożywczą. Udekoruj ciasto według uznania.
ten przepis od dawna i mocno wpisał się w nasze codzienne menu. Posiadanie krakersa i śmietany w magazynie na wypadek, gdyby trzeba było szybko coś ugotować, stało się już nawykiem. Owoce można włożyć do ciasta absolutnie dowolne, bardzo ciekawy smak uzyskuje się z kwaśnym-kiwi lub pomarańczowym. Nie można ich mieszać z masą główną, ale układać warstwami-na przemian układać krakersa z kwaśną śmietaną w formie, układając pokrojone owoce. Dodaj orzechy, startą czekoladę, jagody do ciasta - za każdym razem uzyskasz nowy smak. Możesz także eksperymentować ze śmietaną: bitą śmietaną, kremem, mascarpone, twarogiem, skondensowanym mlekiem-istnieje wiele opcji. Ale nie będzie już tak budżetowy jak w przypadku kwaśnej śmietany. Zamiast krakersa możesz wziąć zwykłe ciasteczka, wtedy będziesz musiał zebrać ciasto warstwami. Ale są to już Opcje, gdy jest czas na Majsterkowanie. To z rybami okazuje się niesamowicie szybko. Po pierwszym przeczytaniu tego przepisu nie wyobrażałem sobie, jak smakuje ciasto. Wiesz, co mi przypomniał? Słynne ciasto "Ladies fingers" wykonane z ciasta parzonego. Nie bój się, eksperymentuj, a na pewno znajdziesz przepisy, które pozostaną z Tobą na zawsze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g