ciasto rybne ze śmietaną i bananem

bardzo szybko, w 10 minut, a także smacznie i niedrogo! Ciasto rybne z kwaśną śmietaną i bananem bez pieczenia zawsze pomoże Ci w przypadku braku czasu lub ograniczonych finansów. Nie trzeba go piec, ubijać , moczyć - wystarczy wymieszać wszystkie składniki i pozostawić na godzinę. Delikatny smak kremu i słodka nuta Banana przypadną do gustu nawet wyrafinowanemu smakoszowi. Możesz przygotować takie ciasto na wakacje, po prostu udekoruj je bardziej interesująco.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 32 % 16 g
węglowodany 62 % 31 g
286 kcal
IG: 6 / 13 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto z ciasteczkami rybnymi? Najpierw Zmierz i przygotuj niezbędne produkty. Ten przepis składa się z czterech składników, więc nie zajmuje to dużo czasu. Weź śmietanę o dowolnej zawartości tłuszczu, wpływa to tylko na zawartość kalorii. Zamiast kwaśnej śmietany możesz wziąć jogurt.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj śmietanę z cukrem w osobnej misce. Możesz ubić śmietanę mikserem, ale nie jest to konieczne. Zostawiam go na 10 minut, a cukier się rozpuści, krem pozostaje tylko wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz banana i pokrój na małe kawałki. Nawiasem mówiąc, możesz obejść się bez banana lub zastąpić go innymi owocami lub jagodami. Pamiętaj tylko, że banan dodaje słodyczy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce z kwaśną śmietaną Wrzuć krakersy i pokrojone banany.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj powstałą mieszaninę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyłóż kształt o odpowiednich rozmiarach (mój jest zaokrąglony) folią spożywczą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż do niego nasze przyszłe ciasto, ubij i spłaszcz. Umieść formę z ciast w lodówce do impregnacji na co najmniej godzinę. Jeśli twoja kwaśna śmietana jest zbyt rzadka,lekko zwiększ objętość krakersów.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas serwowania Odwróć ciasto na półmisek i usuń folię spożywczą. Udekoruj ciasto według uznania.

ten przepis od dawna i mocno wpisał się w nasze codzienne menu. Posiadanie krakersa i śmietany w magazynie na wypadek, gdyby trzeba było szybko coś ugotować, stało się już nawykiem. Owoce można włożyć do ciasta absolutnie dowolne, bardzo ciekawy smak uzyskuje się z kwaśnym-kiwi lub pomarańczowym. Nie można ich mieszać z masą główną, ale układać warstwami-na przemian układać krakersa z kwaśną śmietaną w formie, układając pokrojone owoce. Dodaj orzechy, startą czekoladę, jagody do ciasta - za każdym razem uzyskasz nowy smak. Możesz także eksperymentować ze śmietaną: bitą śmietaną, kremem, mascarpone, twarogiem, skondensowanym mlekiem-istnieje wiele opcji. Ale nie będzie już tak budżetowy jak w przypadku kwaśnej śmietany. Zamiast krakersa możesz wziąć zwykłe ciasteczka, wtedy będziesz musiał zebrać ciasto warstwami. Ale są to już Opcje, gdy jest czas na Majsterkowanie. To z rybami okazuje się niesamowicie szybko. Po pierwszym przeczytaniu tego przepisu nie wyobrażałem sobie, jak smakuje ciasto. Wiesz, co mi przypomniał? Słynne ciasto "Ladies fingers" wykonane z ciasta parzonego. Nie bój się, eksperymentuj, a na pewno znajdziesz przepisy, które pozostaną z Tobą na zawsze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasteczka Krakersowe - 504   kcal/100g

Podobne przepisy