domowa pizza w kuchence mikrofalowej z serem szybko

szybka i łatwa pizza, którą wielu pokocha. Taka pizza jest dobra w kraju w letni wieczór, a kiedy w domu nie ma piekarnika, a kiedy nie chcesz się zbytnio przejmować. Okazuje się bardzo smaczne!
Krystyna MiliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 12 g
tłuszcze 38 % 14 g
węglowodany 30 % 11 g
258 kcal
IG: 30 / 0 / 70

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól do jajka. Trochę wbijamy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mleko, ocet, stopione masło i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj przesianą mąkę i sodę. Mieszać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Trzy na drobnej tarce 50 g sera i dodaj go podczas procesu ugniatania. Również na tym etapie możesz dodać zioła do ciasta, będzie bardzo smaczne.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto na okrąg, nakłuj widelcem, aby się nie bulgotało i włóż do kuchenki mikrofalowej na 5 minut z maksymalną mocą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój kiełbasę na półpierścienie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój boczek na małe kawałki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij ciasto z kuchenki mikrofalowej i posmaruj pastą pomidorową. Włóż do kuchenki mikrofalowej na 3 minuty.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ponownie wyjmij i rozłóż boczek.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie na wierzchu kiełbasa. Włóż do kuchenki mikrofalowej na 5 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wyciągamy ponownie. Pokrój pomidory i rozłóż na wierzchu pizzy. Włóż do kuchenki mikrofalowej na 3 minuty, moc 1000.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zetrzyj ser, posyp pizzę i gotuj pizzę w kuchence mikrofalowej aż ser się stopi. Następnie szybko pokrój pizzę i podawaj na gorąco. Szybka Pizza w kuchence mikrofalowej jest gotowa. Smacznego!

żuć z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal / 100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Salami - 568   kcal/100g

Podobne przepisy