wielowarstwowe kanapki

przepyszne kolorowe kanapki na przyjazną kampanię! Najbardziej pod wrażeniem były dzieci. Więc teraz musisz gotować dla nich takie kanapki w dni powszednie.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 5 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 42 % 10 g
111 kcal
IG: 20 / 80 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 min
na początek kroimy biały i brązowy chleb. Następnie rozprowadzamy ser na czarnym chlebie, kładziemy cienkie plasterki pokrojonego ogórka na wierzchu.
biały chleb posmaruj serem po obu stronach i połóż na wierzchu ogórków. Następnie rozłóż cienkie plasterki ryby. Następnie posmaruj serem po obu stronach kolejną kromkę ciemnego chleba. Następnie kładziemy pomidory, również pokrojone w cienkie warstwy. I zamknij wszystko razem kromką białego chleba posmarowaną z jednej strony (stroną natłuszczoną do pomidorów).
teraz przyklej szaszłyki w tej samej odległości i pokrój dużą wielowarstwową kanapkę na kilka małych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy