wielowarstwowe kanapki
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
na początek kroimy biały i brązowy chleb. Następnie rozprowadzamy ser na czarnym chlebie, kładziemy cienkie plasterki pokrojonego ogórka na wierzchu.
biały chleb posmaruj serem po obu stronach i połóż na wierzchu ogórków. Następnie rozłóż cienkie plasterki ryby. Następnie posmaruj serem po obu stronach kolejną kromkę ciemnego chleba. Następnie kładziemy pomidory, również pokrojone w cienkie warstwy. I zamknij wszystko razem kromką białego chleba posmarowaną z jednej strony (stroną natłuszczoną do pomidorów).
teraz przyklej szaszłyki w tej samej odległości i pokrój dużą wielowarstwową kanapkę na kilka małych.
biały chleb posmaruj serem po obu stronach i połóż na wierzchu ogórków. Następnie rozłóż cienkie plasterki ryby. Następnie posmaruj serem po obu stronach kolejną kromkę ciemnego chleba. Następnie kładziemy pomidory, również pokrojone w cienkie warstwy. I zamknij wszystko razem kromką białego chleba posmarowaną z jednej strony (stroną natłuszczoną do pomidorów).
teraz przyklej szaszłyki w tej samej odległości i pokrój dużą wielowarstwową kanapkę na kilka małych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g