kanapki z łososiem na szaszłykach

spektakularna i pyszna przekąska z łososiem na szaszłykach. Kanapki to zawsze zwycięska opcja na przekąskę. I nie ma znaczenia, czy ta przekąska będzie na świątecznym stole, czy będzie działać jako przekąska. Kanapki z łososiem to jedna z ulubionych opcji wielu, jest przygotowywana po prostu, ale zawsze jest smaczna, kolorowa i zdrowa.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 3-9 lutego

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 37 % 13 g
węglowodany 34 % 12 g
185 kcal
IG: 15 / 85 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone produkty. Łosoś jest lekko solony, oczywiście lepiej, jeśli jest domowej roboty, jeśli nie ma takiej możliwości, kup wysokiej jakości ryby. Przygotuję dwie opcje-z białym i czarnym chlebem, chleb można zmieniać według własnych upodobań. Średniej wielkości ogórek, świeży koperek do nadzienia i do dekoracji. Zamiast oliwek możesz wziąć oliwki. Przygotuj szaszłyki do kanapek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W przypadku kanapek możesz wziąć biały chleb, czarny, z otrębami, Borodinsky lub jakikolwiek inny smak w połączeniu z czerwoną rybą. W przypadku kanapek musisz wyciąć małe kawałki z chleba. Możesz użyć nacięć na kanapki, ciasteczka lub szklankę i szklankę, lub możesz po prostu pokroić w kwadraty. Używam specjalnej polędwicy do kanapek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Opłucz ogórek i koperek pod bieżącą zimną wodą, osusz. Pokrój ogórek w plastry, niezbyt grube. Jeśli ogórek jest gruby, musisz wyciąć koła tego samego rozmiaru co chleb z pokrojonych kółek. Drobno posiekaj koperek, pozostawiając kilka gałązek do dekoracji. Wymieszaj masło z posiekanym koperkiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyjmij łososia z opakowania. W przypadku kanapek rybę można kroić na różne sposoby. Do moich kanapek użyję dwóch sposobów: kwadratów i pasków. Pokrój rybę w cienkie paski i zwiń w rolkę, aby uzyskać różę. W przypadku kwadratów pokrój ryby na grubsze paski i pokrój je na kwadraty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zbieramy pierwszą wersję kanapek: rozłóż grubą warstwę masła z koperkiem na czarnym chlebie, ułóż kwadraty łososia i przypnij oliwkę szpikulcem. Podczas serwowania udekoruj gałązką koperku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Druga opcja kanapek: na wyciętym kawałku białego chleba posmaruj ser śmietankowy, ułóż kółko świeżego ogórka i przymocuj szpikulcem "różę" z łososia. Możesz również ozdobić świeżymi ziołami koperkowymi.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż gotowe kanapki na półmisku i możesz je podać. Jeśli podawanie nie jest planowane od razu, lepiej włożyć kanapki z łososiem do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g

Podobne przepisy