skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone produkty. Łosoś jest lekko solony, oczywiście lepiej, jeśli jest domowej roboty, jeśli nie ma takiej możliwości, kup wysokiej jakości ryby. Przygotuję dwie opcje-z białym i czarnym chlebem, chleb można zmieniać według własnych upodobań. Średniej wielkości ogórek, świeży koperek do nadzienia i do dekoracji. Zamiast oliwek możesz wziąć oliwki. Przygotuj szaszłyki do kanapek.
Krok 2:
W przypadku kanapek możesz wziąć biały chleb, czarny, z otrębami, Borodinsky lub jakikolwiek inny smak w połączeniu z czerwoną rybą. W przypadku kanapek musisz wyciąć małe kawałki z chleba. Możesz użyć nacięć na kanapki, ciasteczka lub szklankę i szklankę, lub możesz po prostu pokroić w kwadraty. Używam specjalnej polędwicy do kanapek.
Krok 3:
Opłucz ogórek i koperek pod bieżącą zimną wodą, osusz. Pokrój ogórek w plastry, niezbyt grube. Jeśli ogórek jest gruby, musisz wyciąć koła tego samego rozmiaru co chleb z pokrojonych kółek. Drobno posiekaj koperek, pozostawiając kilka gałązek do dekoracji. Wymieszaj masło z posiekanym koperkiem.
Krok 4:
Wyjmij łososia z opakowania. W przypadku kanapek rybę można kroić na różne sposoby. Do moich kanapek użyję dwóch sposobów: kwadratów i pasków. Pokrój rybę w cienkie paski i zwiń w rolkę, aby uzyskać różę. W przypadku kwadratów pokrój ryby na grubsze paski i pokrój je na kwadraty.
Krok 5:
Zbieramy pierwszą wersję kanapek: rozłóż grubą warstwę masła z koperkiem na czarnym chlebie, ułóż kwadraty łososia i przypnij oliwkę szpikulcem. Podczas serwowania udekoruj gałązką koperku.
Krok 6:
Druga opcja kanapek: na wyciętym kawałku białego chleba posmaruj ser śmietankowy, ułóż kółko świeżego ogórka i przymocuj szpikulcem "różę" z łososia. Możesz również ozdobić świeżymi ziołami koperkowymi.
Krok 7:
Połóż gotowe kanapki na półmisku i możesz je podać. Jeśli podawanie nie jest planowane od razu, lepiej włożyć kanapki z łososiem do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g