fałszywy kawior śledziowo-marchewkowy
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Śledź oddzielony od kości, gotuj marchewki. Przełóż sery, śledzie, marchewki przez maszynę do mięsa.
Krok 2:
Dodaj masło o temperaturze pokojowej. Dokładnie wymieszaj. Lekko posolić, jeśli to konieczne.
Krok 3:
Przenieś do naczynia, ostudź. Przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni, ale zapewniam cię, że nie będzie leżał tak bardzo, jest spożywany bardzo szybko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g