fałszywy kawior śledziowo-marchewkowy

przypomina czerwony kawior! Zaskocz swoją rodzinę! Rozłóż na chlebie i Mewie-bardzo smaczne.
toffiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 70 % 30 g
węglowodany 5 % 2 g
275 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Śledź oddzielony od kości, gotuj marchewki. Przełóż sery, śledzie, marchewki przez maszynę do mięsa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj masło o temperaturze pokojowej. Dokładnie wymieszaj. Lekko posolić, jeśli to konieczne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przenieś do naczynia, ostudź. Przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni, ale zapewniam cię, że nie będzie leżał tak bardzo, jest spożywany bardzo szybko.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy