Sałatka z kiełbasą
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Posiekaj kapustę, ugniataj rękami. Umieść na dużym talerzu.
Krok 3:
Pokrój mięso kraba w paski, Dodaj do kapusty.
Krok 4:
Spuść wodę ze słoika z kukurydzą, wlej kukurydzę na talerz.
Krok 5:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Dodaj do talerza.
Krok 6:
Z papryki wyciąć rdzeń z nasionami, pokroić w cienkie plasterki.
Krok 7:
Pokrój kiełbasę w paski.
Krok 8:
Włóż wszystko do talerza. Zetrzyj ząbek czosnku na drobnej tarce lub wyciśnij przez prasę czosnkową, Dodaj do innych składników.
Krok 9:
Dodaj majonez, sól i pieprz, dobrze wymieszaj.
Krok 10:
Sałatka jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g