ziemniaki z mięsem w kuchence mikrofalowej

pyszne ziemniaki z mięsem! Idealna kolacja lub bardzo szybki lunch! Taki ziemniak spodoba się każdemu bez wyjątku. Mężczyźni - za mięso, gospodynie domowe-za szybkość i prostotę, a ci, którzy poszczą i weganie - za zmienność i możliwe bardzo łatwe pyszne ziemniaki bezmięsne, przygotowane w ciągu kilku minut. Ogólnie rzecz biorąc, wszyscy tańczą... podczas gotowania ziemniaków.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 32 % 9 g
węglowodany 46 % 13 g
141 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz i umyj ziemniaki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ziemniaki w paski (lub jak chcesz, nie za grube).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę obrać i cienko pokroić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój marchewki w cienkie pół-kulki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój mięso w paski. Mięso pasuje do każdego, co masz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż ziemniaki, marchewkę i cebulę do wygodnej miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż tam mięso, sól i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj pieprz. Możesz dodać resztę przypraw według własnego uznania. Jest bardzo smaczny z oregano, sokiem z cytryny, sosem sojowym i czosnkiem. Dodaj olej roślinny i wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Złóż wszystko w rękawie do pieczenia, zawiąż, przebij w kilku miejscach.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż ziemniaki z mięsem do kuchenki mikrofalowej na 20 minut przy pełnej mocy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podawaj.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g

Podobne przepisy