ciasto na pierogi na wodzie mineralnej

ciasto jest elastyczne, łatwe w zarządzaniu i szybkie do ugniatania. Ciasto na wodzie mineralnej ugniata się naprawdę bardzo łatwo! Zwykle doprowadza ciasto do & quot;stanu & quot; mąż lub syn - to ciasto z łatwością zrobiłam sama, nie zauważyłam szczególnych różnic w smaku.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 82 % 45 g
224 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

ciasto na pierogi na wodzie różni się od zwykłego tym, że ze względu na reakcje składników z gazem zawartym w wodzie cały proces ugniatania przebiega szybciej. Lepiej jest wziąć wodę mineralną, która nie jest zbyt słona, jak "Karachinskaya".
1. Wymieszaj sól, cukier i jajko.
2. Dodaj szklankę wody mineralnej. Dobrze wymieszaj.
3. Teraz pozostaje dodać mąkę partiami, stopniowo mieszając ją z ciastem. Najpierw rozprowadzam masę zwykłym widelcem, a następnie mieszam ciasto rękami.
4. Gdy ciasto stanie się elastyczne i elastyczne, należy dać mu czas na sprawdzenie - włożyć do torby lub dokręcić folią i pozostawić na chwilę, 20 minut. Następnie możesz pozwolić mu pracować.
z takiego ciasta uzyskuje się doskonałe nie tylko pierogi, ale także manti, pierogi.
spróbuj, nie bój się eksperymentować!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy