pierogi w kuchence mikrofalowej

nierealistycznie pyszne pierogi w kuchence mikrofalowej! Szybko i nietypowo. Możesz gotować zarówno w klasyczny sposób, jak i bez wody. Śmietana i zioła są idealne do pierogów. Kompletny posiłek dla rodziny!
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 74 % 17 g
97 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wyjmujemy gotowe pierogi z zamrażarki. Mogą to być dowolne pierogi, z dowolnym nadzieniem, zakupione lub przygotowane wcześniej w domu. Na stronie znajduje się wiele przepisów na pierogi, wybierz według własnego gustu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pierogi układamy w jednym rzędzie w głębokim naczyniu. Proporcje pisałem na oko, skup się na objętości naczyń.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Napełnij wodą, dodaj sól i dodaj przyprawy (liść laurowy i ziele angielskie). Wkładamy kuchenkę mikrofalową do maksymalnej mocy na 1 minutę, a następnie zmieniamy moc na "średnią" i gotujemy przez 7 minut. Zostawiamy na pięć minut, aby pierogi & quot; dotarły & quot;.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasze danie jest gotowe! Smacznego!

gotowałem pierogi po raz pierwszy i chcę powiedzieć, że praca w przygotowaniu tego dania jest zredukowana do zera. Jedynym momentem jest to, że jeśli rodzina jest liczna, przygotowanie pierogów w ten sposób zajmie dużo czasu. Przygotowanie jednej porcji zajmuje 11-15 minut (w zależności od metody gotowania). Kto jak, a my, jeśli pierogi pozostaną, usmażymy je następnego dnia i wydają się jeszcze smaczniejsze niż pierwszego dnia))
jeśli chodzi o same pierogi, zawsze mam w zamrażarce puste miejsca, ponieważ mój mąż zjadłby je codziennie na jutro, na lunch i na kolację.
dzisiaj miałem pierogi z twarogiem.
do ciasta używam jednego sprawdzonego przepisu, który nadaje się zarówno do pierogów, jak i pierogów: 200 ml kefiru i 300 g mąki (mąka może być trochę więcej lub trochę mniej). Ciasto jest zawsze elastyczne i posłuszne. Podczas gotowania pierogi pozostają nienaruszone, niezależnie od nadzienia.
do nadzienia dodaj sól do twarogu, dodaj warzywa i 1 żółtko.
rozwałkuj ciasto, wyciśnij kółka, włóż nadzienie i ściśnij krawędzie.
dobrze zwiń w mąkę, aby pierogi nie sklejały się po zamrożeniu. Pierogi układamy & nbsp; porcjami w workach i wysyłamy do zamrażarki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Pierogi gotowe - 194   kcal/100g

Podobne przepisy