Sałatka Pink Flamingo

sałatka warzywna na spotkania z dziewczynami! Łatwa sałatka witaminowa dla dziewcząt. Z mojego doświadczenia w kawiarni wynika, że ta sałatka była Zamawiana wyłącznie przez kobiety. Ale w mojej "męskiej" rodzinie zakorzenił się. Synowie bardzo lubią jego słodko-kwaśny smak. Proste i szybkie. Smaczne i zdrowe.
MarishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 55 % 11 g
węglowodany 35 % 7 g
128 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do robienia sałatek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój kapustę w cienkie paski. Włóż do miski, lekko zgniataj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj buraki, odetnij kawałek, obierz i pokrój w bardzo cienkie długie paski. Możesz użyć tarki do koreańskiej marchwi. Wysyłamy do kapusty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj Jabłko, obierz i pokrój w cienkie paski. Włóż do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj majonez. Wszystko mieszamy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś do salaterki. Udekoruj gałązką zieleni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy