Sałatka Pink Flamingo
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do robienia sałatek.
Krok 2:
Pokrój kapustę w cienkie paski. Włóż do miski, lekko zgniataj.
Krok 3:
Umyj buraki, odetnij kawałek, obierz i pokrój w bardzo cienkie długie paski. Możesz użyć tarki do koreańskiej marchwi. Wysyłamy do kapusty.
Krok 4:
Umyj Jabłko, obierz i pokrój w cienkie paski. Włóż do miski.
Krok 5:
Dodaj majonez. Wszystko mieszamy.
Krok 6:
Przenieś do salaterki. Udekoruj gałązką zieleni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g