Julienne z grzybami w kuchence mikrofalowej

francuski przysmak-pyszny, po prostu szybki! Julienne z grzybami w kuchence mikrofalowej to szybki sposób na nakarmienie rodziny pysznym i satysfakcjonującym śniadaniem. Można go również przygotować jako przekąskę na świątecznym stole. W końcu to danie jest przygotowywane szybko i łatwo!
KateFlyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 12 g
tłuszcze 34 % 12 g
węglowodany 31 % 11 g
202 kcal
IG: 82 / 0 / 18

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

Julienne to danie kuchni francuskiej. A Francuzi dużo wiedzą o gotowaniu. Ten przepis oczywiście nie zajmuje miejsca w menu francuskiej restauracji, ale wyróżnia się prostotą i łatwością przygotowania. A jeśli wieczorem przygotujesz nadzienie do tartaletek, rano możesz zadowolić rodzinę pysznym i satysfakcjonującym,a co najważniejsze szybkim! śniadanie. Julienne można gotować w miseczkach, tartaletach, garnkach i porcjach.

dobrze umyj filet z kurczaka pod bieżącą wodą i wytrzyj ręcznikiem papierowym. Pokrój mięso w małe kostki. Łatwiej jest pokroić filet z kurczaka, jeśli wcześniej jest lekko zamrożony.

można gotować z dowolnymi grzybami. Świeże, konserwowane, mrożone lub suszone. Mam pieczarki w puszkach. Opróżnij słoik z grzybami, wyjmij grzyby i pokrój je w kostkę lub jak chcesz.

obierz cebulę, umyj, a także drobno posiekaj.

na rozgrzanej patelni rozpuść kawałek masła. Najpierw włóż do niego kawałki fileta z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn z mięsa całkowicie odparuje, ciągle mieszając. Następnie dodaj posiekaną cebulę i pieczarki do mięsa. Wszystko wymieszaj i lekko smaż na złoty kolor.

włóż śmietanę do miski, dodaj tam mąkę, delikatnie mieszając łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj sól, pieprz do śmietany. Możesz umieścić dowolne przyprawy.

umieść śmietanę na patelni z filetem z kurczaka i marynowanymi grzybami, dobrze wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez kolejne 5-6 minut. Następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól zawartości ostygnąć.

filet z kurczaka z grzybami równomiernie rozprowadź miski.

zetrzyj twardy ser na drobnej tarce i posyp naszą julienne na wierzchu.

połóż na dużym naczyniu (możesz gotować w małych partiach), posyp suszonymi ziołami i włóż do kuchenki mikrofalowej. Piecz tartaletki w trybie grillowania przez 20-25 minut (w zależności od mocy), aż na wierzchu powstanie złoty kolor. To wszystko-Julien w tartaletkach jest gotowy!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal / 100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal / 100g

Podobne przepisy