Sałatka z kraba z kapustą pekińską
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Odmierz składniki.
Krok 2:

Pokrój paluszki krabowe w plasterki.
Krok 3:

Pokrój Oliwki w pierścienie.
Krok 4:

Posiekaj kapustę lub rozerwij ją rękami.
Krok 5:

Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać.
Krok 6:

Połącz jajka, kapustę, paluszki krabowe i oliwki w salaterce.
Krok 7:

Sałatka z pieprzem, doprawiona majonezem.
Krok 8:

Wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g


