Sałatka z brokułów i kalafiora

sałatka witaminowa jest nie tylko zdrowa, ale także bardzo smaczna. Przywiozłem tę zdrową sałatkę z USA, z restauracji, w której pracowałem. Sałatka z kapusty składa się z trzech rodzajów warzyw - kalafiora i brokułów, cebuli. Same witaminy!!!!! A smak jest nie do opisania ....... To najpopularniejsza sałatka w restauracji!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 3 g
tłuszcze 50 % 11 g
węglowodany 36 % 8 g
123 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

pokrój kalafior i brokuły na małe kawałki.

drobno posiekaj cebulę. Wszystko mieszamy.

wlej trochę sosu sojowego do majonezu (możesz wziąć kefir), włóż cebulę w proszku, paprykę, suszone zioła, czosnek w proszku, sól, czarny pieprz. Skupiamy się na naszym guście. Wymieszaj wszystko.

doprawiamy sałatkę tym sosem, mieszamy, podajemy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Suszona cebula - 273   kcal/100g

Podobne przepisy