Sałatka z brokułów i kalafiora
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój kalafior i brokuły na małe kawałki.
drobno posiekaj cebulę. Wszystko mieszamy.
wlej trochę sosu sojowego do majonezu (możesz wziąć kefir), włóż cebulę w proszku, paprykę, suszone zioła, czosnek w proszku, sól, czarny pieprz. Skupiamy się na naszym guście. Wymieszaj wszystko.
doprawiamy sałatkę tym sosem, mieszamy, podajemy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Suszona cebula - 273 kcal/100g