krem do eklerów twarogowy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby uzyskać puszystą masę, przetrzyj twaróg przez drobne sito, wymieszaj z cukrem granulowanym lub cukrem pudrem, dobrze ubij.
namocz żelatynę w pół szklanki wody. W puszystej pianie ubij śmietanę.
Dodaj do masy twarogowej pachnącą wanilinę, smażone orzechy (od smażenia są bardziej aromatyczne), skórkę z cytryny, stopioną żelatynę i powietrzną śmietanę, Wyślij do lodówki na 2,5 godziny. Ten krem może wypełnić nasze eklery.
krem można urozmaicić za pomocą jagód – truskawek, malin, plasterków brzoskwiń i moreli.
nawet kapryśne dzieci będą miały smakołyk do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g