Ciasto Kubuś Puchatek

Daj swoim bliskim słodką radość-upiecz ciasto Kubusia Puchatka! Piękna!
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 15 % 8 g
węglowodany 75 % 40 g
260 kcal
IG: 0 / 27 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do tego ciasta potrzebne są 3 biszkopty. Dwa z nich mają średnicę 16 cm, Wysokość 7 cm, trzeci ma średnicę 26 cm, Wysokość 2 cm. I możesz rozpocząć montaż. Posmaruj podstawę cienką warstwą kremu ze skondensowanym mlekiem i ułóż następną warstwę herbatników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Tak dalej, część po części, pokrywając cienką warstwą dla większej stabilności, tworząc ciało przyszłego puchu z pięciu ciast. Zostaw jedno ciasto na głowę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wytnij trzy ciasta o średnicy 10 cm z większego biszkoptu. Odłóż wszystkie resztki z ciast osobno do późniejszego wykorzystania w przygotowaniu ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Z pozostawionego ciasta i trzech wyciętych ciast o średnicy 10 cm w ten sam sposób, cienko pokrywając warstwę po warstwie kremem maślanym, uformuj głowę. W tej kolejności, jak na zdjęciu-dwa mniejsze, większe ciasto (będzie to kufa) i trzeci mały na górze. Oba półfabrykaty - głowa i ciało - Wyślij do lodówki na godzinę w celu zestalenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z zamrożonego większego przedmiotu obrabianego nożem uformuj tułów niedźwiedzia. Na przykład możesz użyć miękkiej zabawki lub obrazu Kubusia Puchatka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przyklej głowę do ciała tym samym kremem olejowym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aby uzyskać większą stabilność, przyklej szpikulec na wierzchu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I podobnie jak tułów tworzą głowę i pysk puchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ze wszystkich kawałków biszkoptu przygotuj szpachlę do ciasta. Aby to zrobić, posiekaj skrawki mikserem lub dowolną wygodną metodą na masę plastelinową. Jeśli konsystencja jest sucha, dodaj masło.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Uformuj kit i umieść go tam, gdzie potrzebujesz nóg niedźwiedzia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Uformuj twarz, uszy z kitu. Wyrzeźbić i przykleić ręce niedźwiedzia kremem maślanym.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    W pełni uformowanego niedźwiedzia włóż do lodówki do zestalenia. W międzyczasie przygotuj krem białkowy na trzy białka.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Możesz ozdobić taką dyszą & 039; gwiazdka & 039;. Większość kremu należy wymieszać w Kolorze Żółtym-dla ciała. A część koloru czerwonego jest dla Koszulki. Aby narysować części twarzy, potrzebujesz trochę ciemnego kremu lub rozpuszczonej czekolady.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gdy krem jest gotowy, a ciasto jest zamrożone, możesz zacząć dekorować.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Żółtym kremem, najpierw zaznacz granicę dolnej części gwałtownymi ruchami.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Następnie pomaluj go dokładnie i ostrożnie.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    I podobnie Oznacz i udekoruj głowę Kubusia.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Narysuj koszulkę bez rękawów Czerwonym kremem.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Tym samym żółtym kremem pomaluj ręce.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Ciemny krem lub rozpuszczona czekolada oznaczają nos, oczy i brwi.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    W razie potrzeby umieść cyfrę, wpisz nazwę. Ciasto jest gotowe na stół! Traktuj i zachwycaj swoich małych bliskich. Wesołych Świąt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Cukier żelujący - 398   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g
  • Krem maślany - 315   kcal/100g

Podobne przepisy