skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do tego ciasta potrzebne są 3 biszkopty. Dwa z nich mają średnicę 16 cm, Wysokość 7 cm, trzeci ma średnicę 26 cm, Wysokość 2 cm. I możesz rozpocząć montaż. Posmaruj podstawę cienką warstwą kremu ze skondensowanym mlekiem i ułóż następną warstwę herbatników.
Krok 2:
Tak dalej, część po części, pokrywając cienką warstwą dla większej stabilności, tworząc ciało przyszłego puchu z pięciu ciast. Zostaw jedno ciasto na głowę.
Krok 3:
Wytnij trzy ciasta o średnicy 10 cm z większego biszkoptu. Odłóż wszystkie resztki z ciast osobno do późniejszego wykorzystania w przygotowaniu ciasta.
Krok 4:
Z pozostawionego ciasta i trzech wyciętych ciast o średnicy 10 cm w ten sam sposób, cienko pokrywając warstwę po warstwie kremem maślanym, uformuj głowę. W tej kolejności, jak na zdjęciu-dwa mniejsze, większe ciasto (będzie to kufa) i trzeci mały na górze. Oba półfabrykaty - głowa i ciało - Wyślij do lodówki na godzinę w celu zestalenia.
Krok 5:
Z zamrożonego większego przedmiotu obrabianego nożem uformuj tułów niedźwiedzia. Na przykład możesz użyć miękkiej zabawki lub obrazu Kubusia Puchatka.
Krok 6:
Przyklej głowę do ciała tym samym kremem olejowym.
Krok 7:
Aby uzyskać większą stabilność, przyklej szpikulec na wierzchu.
Krok 8:
I podobnie jak tułów tworzą głowę i pysk puchu.
Krok 9:
Ze wszystkich kawałków biszkoptu przygotuj szpachlę do ciasta. Aby to zrobić, posiekaj skrawki mikserem lub dowolną wygodną metodą na masę plastelinową. Jeśli konsystencja jest sucha, dodaj masło.
Krok 10:
Uformuj kit i umieść go tam, gdzie potrzebujesz nóg niedźwiedzia.
Krok 11:
Uformuj twarz, uszy z kitu. Wyrzeźbić i przykleić ręce niedźwiedzia kremem maślanym.
Krok 12:
W pełni uformowanego niedźwiedzia włóż do lodówki do zestalenia. W międzyczasie przygotuj krem białkowy na trzy białka.
Krok 13:
Możesz ozdobić taką dyszą & 039; gwiazdka & 039;. Większość kremu należy wymieszać w Kolorze Żółtym-dla ciała. A część koloru czerwonego jest dla Koszulki. Aby narysować części twarzy, potrzebujesz trochę ciemnego kremu lub rozpuszczonej czekolady.
Krok 14:
Gdy krem jest gotowy, a ciasto jest zamrożone, możesz zacząć dekorować.
Krok 15:
Żółtym kremem, najpierw zaznacz granicę dolnej części gwałtownymi ruchami.
Krok 16:
Następnie pomaluj go dokładnie i ostrożnie.
Krok 17:
I podobnie Oznacz i udekoruj głowę Kubusia.
Krok 18:
Narysuj koszulkę bez rękawów Czerwonym kremem.
Krok 19:
Tym samym żółtym kremem pomaluj ręce.
Krok 20:
Ciemny krem lub rozpuszczona czekolada oznaczają nos, oczy i brwi.
Krok 21:
W razie potrzeby umieść cyfrę, wpisz nazwę. Ciasto jest gotowe na stół! Traktuj i zachwycaj swoich małych bliskich. Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Woda - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Cukier żelujący - 398 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g
- Krem maślany - 315 kcal/100g