Nalewka z orzechów włoskich

na pewno nigdy nie próbowałeś takiego napoju! Nadszedł czas! Lubię nalewkę z przegród orzechów.
likaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 4 g
tłuszcze 71 % 15 g
węglowodany 10 % 2 g
331 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 D 5 min

jak zrobić nalewkę z przegród orzechów włoskich? Nalewka z przegród orzechów włoskich jest prosta do hańby. Po prostu weź przegrody z orzechów włoskich i zostaw je w szczelnie zamkniętym pojemniku z wódką. Trzymaj przez 10 dni, odcedź i możesz pić.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g

Podobne przepisy