ciasto wielkanocne bez masła chude
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
zmiel Banana w tłuczonym tłuczku lub blenderze.
dodaj sok, wodę, olej roślinny. Wyrabiać.
Dodaj fruktozę, a następnie szczyptę soli, rodzynki i proszek do pieczenia ciasta.
dodaj przesianą mąkę.
zagnieść lepkie ciasto. Wypełnij formy ciastem o około¾.
piec przez około 45 minut w 180 stopniach C.
wyjmij gotowe chude ciasta z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Następnie ostrożnie wyjmij je z form.
przygotowanie glazury. Aby to zrobić, wymieszaj wszystkie składniki, włóż do łaźni wodnej i gotuj przez 7-10 minut, aż zgęstnieje. Powstałą przezroczystą glazurą smarujemy chude ciasto.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Sok ananasowy - 48 kcal/100g
- Fruktoza - 400 kcal/100g