wódka anyżowa

przyjemny i ciekawy smak korzystnie odróżnia wódkę anyżową od zwykłych! Wódka anyżowa jest nadal znacznie lepsza niż zwykła wódka ze względu na ciekawy smak i aromat, jaki dają nasiona anyżu.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 25 % 1 g
węglowodany 50 % 2 g
241 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 D

nasiona anyżu należy zmiażdżyć i zalać trzema litrami wódki. Mieszaninę należy podawać przez trzy dni.
następnie wlewa się pozostałe cztery litry i destyluje.
gotową wódkę anyżową można wykorzystać jako samodzielny napój lub przygotować na jej bazie domowe wino.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Anyż - 337   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g

Podobne przepisy