koktajl Blue Curacao
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Aby zrobić likier Blue Curacao w domu, przygotuj syrop cukrowy z cukru i wody i schłodź go. Włóż skórkę i przyprawy do słoika i napełnij alkoholem. Zamknij i pozostaw na 3 godziny w cieple. Następnie dodaj syrop, barwnik, wymieszaj, szczelnie zamknij i pozostaw do zaparzenia w ciemnym miejscu na 1-2 tygodnie. Następnie przefiltruj (wata + gaza) - i likier jest gotowy.
2. Aby przygotować koktajl Blue Lagoon, wlej lód do szklanki, dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i gotowe.
miłego! Nie pij wszystkiego w jedną osobę-zorganizuj imprezę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Soda - 48 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Curacao - 236 kcal/100g