lukier mleczny na ciasto
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Rozpuść masło na małym ogniu, a następnie lekko ostudź.
Krok 3:
Mieszając, dodaj cukier puder, a następnie mleko.
Krok 4:
W rezultacie powinna powstać taka jednorodna biała, gęsta masa.
Krok 5:
Pokryj wierzch ciast lub bułek gotowym lukrem. Pozostaw glazurę do stwardnienia.
Krok 6:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g