skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z kurczaka Riaba? Przygotuj jedzenie. Gotuj jajka przez 9 minut i natychmiast pod zimną wodą. Umyj i osusz pieczarki i zioła. Obierz cebulę. Usuń skórę z mięsa i oddziel ją od kości.
Krok 2:
Przygotuj cięcie. Najpierw trę ogórki na koreańskiej tarce, starając się uchwycić zieloną i nie luźną część, ale nie używam środka. Wkładam je do durszlaka, aby sok uciekł. Ogórki można pokroić w małe paski. Pokrój mięso w małe kostki, możesz w paski, jeśli sałatka jest mieszana, a nie zbierana warstwami. Drobno posiekaj warzywa, grzyby i cebulę na ćwiartki, a następnie na plasterki.
Krok 3:
Podsmaż cebulę na złoty kolor, następnie dodaj grzyby, sól i smaż do miękkości, aż woda wyparuje / około 5 minut/. Niech ostygnie.
Krok 4:
W międzyczasie zetrzyj jajka na grubej tarce, dodaj pieprz i majonez, wymieszaj.
Krok 5:
W osobnej misce połącz ogórki i drobno posiekane warzywa.
Krok 6:
Ułóż sałatkę warstwami. 1. warstwa to mięso z kurczaka. Wygodne jest użycie pierścienia do gotowania do montażu sałatek.
Krok 7:
2. warstwa to jajko-majonez.
Krok 8:
3. warstwa-ogórki z ziołami. Tę warstwę można trochę posolić. 4. warstwa-powtórz jajko.
Krok 9:
5 warstwa-pieczarki.
Krok 10:
A 6. zakończenie to znowu jajko. Ostrożnie zdejmij pierścień i udekoruj górę według uznania. Zwykle są to warzywa i składniki, z których powstała sałatka. Ale sałatkę można przygotować w postaci kurczaka, taka prezentacja jest istotna w roku koguta lub na Wielkanoc, urodziny.
Krok 11:
Możesz gotować sałatkę zarówno w porcjach, jak i na dużym talerzu. Podawaj natychmiast, ponieważ wkrótce sok zacznie się wyróżniać, a reprezentacyjny wygląd może zostać utracony. W dni powszednie tę sałatkę można przygotować znacznie szybciej i łatwiej - wystarczy wymieszać wszystkie składniki, sól, pieprz i doprawić. Przy każdej metodzie sałatka zawsze będzie pyszna.
istnieje opcja przygotowania tej przekąski z gotowaną piersią z kurczaka i wędzoną, z wędzoną-smaczniejszą, ale z gotowaną-zdrowszą.
istnieje wiele opcji dodawania składników: - gotowana marchewka, ser, czosnek, groszek, kukurydza, dowolne ogórki, pomidory, oliwki, szynka, krakersy, ananasy, jabłko, kalafior, orzechy włoskie.. I to jest niepełna lista.
dressing zależy od składu, może być również inny, więc bardzo łatwo jest wybrać lub stworzyć własny smak..
gospodynie uwielbiają tę sałatkę ze względu na smak, prostotę i dostępność składników, możliwość fantazjowania o projekcie kurczaka, jest tak domowa i przytulna..
gotuje się prosto i szybko - w końcu nie musi nalegać, początkujący kucharz poradzi sobie. Zwróć też uwagę, jak mało jest kalorii, a jednocześnie - pyszne.
musisz spróbować !
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wędzone udka - 220 kcal/100g