Sałatka Z Kurczaka

popularna i zawsze pyszna sałatka z wieloma opcjami. Możesz więc nazwać prawie każdą sałatkę, w której głównymi składnikami są kurczak i jaja kurze. Klasyczna wersja sałatki & quot; Riaba z kurczaka & quot; można ozdobić bez tematycznego obrazu kury. Podstawowy przepis jest najprostszy, zwykle nie zawiera tak wielu składników. Kurczak, jajka,grzyby-to wszystko. Czasami do powyższych produktów dodaje się również świeży ogórek dla objętości. Ale połączenie produktów jest tak harmonijne, a smak jest lekki i świeży, że.. Próbujemy !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 57 % 12 g
węglowodany 10 % 2 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z kurczaka Riaba? Przygotuj jedzenie. Gotuj jajka przez 9 minut i natychmiast pod zimną wodą. Umyj i osusz pieczarki i zioła. Obierz cebulę. Usuń skórę z mięsa i oddziel ją od kości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj cięcie. Najpierw trę ogórki na koreańskiej tarce, starając się uchwycić zieloną i nie luźną część, ale nie używam środka. Wkładam je do durszlaka, aby sok uciekł. Ogórki można pokroić w małe paski. Pokrój mięso w małe kostki, możesz w paski, jeśli sałatka jest mieszana, a nie zbierana warstwami. Drobno posiekaj warzywa, grzyby i cebulę na ćwiartki, a następnie na plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podsmaż cebulę na złoty kolor, następnie dodaj grzyby, sól i smaż do miękkości, aż woda wyparuje / około 5 minut/. Niech ostygnie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W międzyczasie zetrzyj jajka na grubej tarce, dodaj pieprz i majonez, wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W osobnej misce połącz ogórki i drobno posiekane warzywa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż sałatkę warstwami. 1. warstwa to mięso z kurczaka. Wygodne jest użycie pierścienia do gotowania do montażu sałatek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    2. warstwa to jajko-majonez.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    3. warstwa-ogórki z ziołami. Tę warstwę można trochę posolić. 4. warstwa-powtórz jajko.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    5 warstwa-pieczarki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    A 6. zakończenie to znowu jajko. Ostrożnie zdejmij pierścień i udekoruj górę według uznania. Zwykle są to warzywa i składniki, z których powstała sałatka. Ale sałatkę można przygotować w postaci kurczaka, taka prezentacja jest istotna w roku koguta lub na Wielkanoc, urodziny.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Możesz gotować sałatkę zarówno w porcjach, jak i na dużym talerzu. Podawaj natychmiast, ponieważ wkrótce sok zacznie się wyróżniać, a reprezentacyjny wygląd może zostać utracony. W dni powszednie tę sałatkę można przygotować znacznie szybciej i łatwiej - wystarczy wymieszać wszystkie składniki, sól, pieprz i doprawić. Przy każdej metodzie sałatka zawsze będzie pyszna.

istnieje opcja przygotowania tej przekąski z gotowaną piersią z kurczaka i wędzoną, z wędzoną-smaczniejszą, ale z gotowaną-zdrowszą.

istnieje wiele opcji dodawania składników: - gotowana marchewka, ser, czosnek, groszek, kukurydza, dowolne ogórki, pomidory, oliwki, szynka, krakersy, ananasy, jabłko, kalafior, orzechy włoskie.. I to jest niepełna lista.

dressing zależy od składu, może być również inny, więc bardzo łatwo jest wybrać lub stworzyć własny smak..

gospodynie uwielbiają tę sałatkę ze względu na smak, prostotę i dostępność składników, możliwość fantazjowania o projekcie kurczaka, jest tak domowa i przytulna..

gotuje się prosto i szybko - w końcu nie musi nalegać, początkujący kucharz poradzi sobie. Zwróć też uwagę, jak mało jest kalorii, a jednocześnie - pyszne.
musisz spróbować !

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Wędzone udka - 220   kcal/100g

Podobne przepisy