Nalewka z pąków brzozy

wiosenna świeża nalewka z pąków brzozy! Nalewka alkoholowa z pąków brzozy jest stosowana w przeziębieniach, słabym apetycie, chorobach przewodu pokarmowego, w leczeniu bólów głowy i migreny, a ponadto jest dobrym środkiem moczopędnym i żółciopędnym. Można go również po prostu spożywać jako napój alkoholowy.
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 2 g
219 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 10 D 10 min

Zbierz pąki brzozy, spłucz, dodaj wódkę i nalegaj przez 10 dni, od czasu do czasu potrząsając. Przed użyciem dodaj miód pszczeli.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Pąki brzozy - 15   kcal/100g

Podobne przepisy