Nalewka z orzecha włoskiego na wódce

bardzo zdrowy, leczniczy napój o przyjemnym i delikatnym orzechowym smaku! Czasami chcesz czegoś naturalnego, smacznego i energicznego! W mroźną zimę tak bardzo chcesz się ogrzać! A najbardziej rosyjskim sposobem na rozgrzanie jest wypicie kieliszka. Ale zwykła wódka jest nudna i niezbyt przyjemna do picia. Inną rzeczą jest przygotowanie nalewki według przepisu kulinarnego babci! Nie wstydź się postawić go na stole podczas wakacji, a kolor jest tak piękny i łatwo się pije! A przygotowanie takiej nalewki jest bardzo proste
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 6 g
tłuszcze 68 % 28 g
węglowodany 17 % 7 g
419 kcal
IG: 43 / 0 / 57

metoda gotowania

czas gotowania: 30 D 10 min

młode orzechy włoskie należy drobno posiekać (można je zetrzeć na grubej tarce), można nawet zostawić wewnętrzne przegrody – one również nadają im smak i nalegać na naszą wódkę przez około miesiąc, aby orzechy oddały cały swój aromat.
a przed bezpośrednim spożyciem wymieszaj z łyżką miodu-nieco zmiękcza smak nalewki..
okazuje się bardzo przyjemną, domową wódką. A jedzenie można podawać z nim absolutnie wszystko - od śledzia po różnorodne sałatki warzywne i mięsne.
i ciesz się przyjemną rozmową przy przyjemnej nalewce z orzecha włoskiego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g

Podobne przepisy