nalewka z orzecha włoskiego na wódce
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
młode orzechy włoskie należy drobno posiekać (można je zetrzeć na grubej tarce), można nawet zostawić wewnętrzne przegrody – one również nadają im smak i nalegać na naszą wódkę przez około miesiąc, aby orzechy oddały cały swój aromat.
a przed bezpośrednim spożyciem wymieszaj z łyżką miodu-nieco zmiękcza smak nalewki..
okazuje się bardzo przyjemną, domową wódką. A jedzenie można podawać z nim absolutnie wszystko - od śledzia po różnorodne sałatki warzywne i mięsne.
i ciesz się przyjemną rozmową przy przyjemnej nalewce z orzecha włoskiego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g