ciasto truskawkowe bez pieczenia z ciasteczkami Savoyardi

lekki, jasny i bardzo piękny, prosty i pyszny! Bardzo proste w przygotowaniu, ciasto truskawkowe bez pieczenia z ciasteczkami Savoyardi jest bardzo lubiane przez dzieci. Bardzo elegancki, świąteczny wygląd. Nadaje się zarówno na rodzinny obiad, jak i świąteczny stół. Jeśli gotować, będzie dokładnie gotować często!
IvannaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 7 g
tłuszcze 32 % 19 g
węglowodany 57 % 34 g
290 kcal
IG: 9 / 54 / 37

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto truskawkowe bez pieczenia? Bierzemy ciasteczka Savoyardi i odcinamy żądaną długość boków. Rozłóż boki stroną cukru Na Zewnątrz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Łączymy truskawki z cukrem i uderzamy blenderem, otrzymujemy impregnację syropu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do śmietany ubij zimną śmietanę w zimnej misce, dodaj cukier puder, dobrze wymieszaj blenderem, a następnie dodaj ser śmietankowy. Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka śmietana.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciasto składa się bardzo łatwo. Ciasteczka Savoyardi są dobrze zanurzone w syropie Truskawkowym po obu stronach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    A następnie układamy ciasno do siebie w formie. Pustki wypełniamy małymi kawałkami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Z góry rozprowadzamy śmietana. Potem znowu pojawia się warstwa Savoyardi i krem. W sumie uzyskuje się 3 warstwy ciastek i kremu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wstaw do lodówki na kilka godzin, a następnie udekoruj truskawkami na wierzchu. Niech wszystko będzie pyszne! Smacznego!

jeśli lubisz ciasta i domowe desery, ale nie masz czasu ani ochoty na pieczenie, wyrabianie ciasta, chcę podzielić się z Tobą przepisem na ciasto bez pieczenia i wieszania ciasta. Podstawą ciasta jest biszkopt Savoyardi, w połączeniu ze śmietaną i twarogiem oraz pysznymi soczystymi truskawkami, to ciasto nie wraca do lodówki, jest spożywane za jednym razem! Ciasteczka są nasączone pysznym syropem truskawkowym, z warstwami kremu. Krem jest również bardzo prosty w przygotowaniu. Jest to najlepszy przepis na szybkie ciasto, przygotowywane bardzo szybko, proste i najważniejsze, zwłaszcza w letnie upały - nie trzeba niczego piec. Składniki są przygotowywane bardzo szybko i bardzo łatwo. Nie trzeba długo nalegać w lodówce, bardzo szybko się nasiąka. Okazuje się, że ciasto jest bardzo delikatne i smaczne, Gorąco polecam, gorąco polecam go przygotować. To ciasto będzie twoim ulubionym. Niech wszystko będzie pyszne! Smacznego.

jak prawidłowo ubić śmietanę? Ważne jest, aby śmietana była tłusta, co najmniej 33%. Naczynia do ubijania i sama śmietana powinny być zimne, trzymaj je przez co najmniej 1-2 godziny w lodówce. Ubijaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo zwiększając prędkość. Skąd wiesz, że śmietana jest wystarczająco ubita? Kremowa masa powinna zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się. W tym momencie zatrzymaj ubijanie. W przeciwnym razie śmietana zamieni się w masło.

zamiast cukru można użyć słodzika.

Wszystkie cechy różnych rodzajów serów śmietankowych i jak prawidłowo zastąpić taki ser w przepisie, aby nie zepsuć potrawy, przeczytaj w tym artykule.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Savoyardi - 378   kcal/100g

Podobne przepisy