skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto truskawkowe bez pieczenia? Bierzemy ciasteczka Savoyardi i odcinamy żądaną długość boków. Rozłóż boki stroną cukru Na Zewnątrz.
Krok 2:
Łączymy truskawki z cukrem i uderzamy blenderem, otrzymujemy impregnację syropu.
Krok 3:
Do śmietany ubij zimną śmietanę w zimnej misce, dodaj cukier puder, dobrze wymieszaj blenderem, a następnie dodaj ser śmietankowy. Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka śmietana.
Krok 4:
Ciasto składa się bardzo łatwo. Ciasteczka Savoyardi są dobrze zanurzone w syropie Truskawkowym po obu stronach.
Krok 5:
A następnie układamy ciasno do siebie w formie. Pustki wypełniamy małymi kawałkami.
Krok 6:
Z góry rozprowadzamy śmietana. Potem znowu pojawia się warstwa Savoyardi i krem. W sumie uzyskuje się 3 warstwy ciastek i kremu.
Krok 7:
Wstaw do lodówki na kilka godzin, a następnie udekoruj truskawkami na wierzchu. Niech wszystko będzie pyszne! Smacznego!
jeśli lubisz ciasta i domowe desery, ale nie masz czasu ani ochoty na pieczenie, wyrabianie ciasta, chcę podzielić się z Tobą przepisem na ciasto bez pieczenia i wieszania ciasta. Podstawą ciasta jest biszkopt Savoyardi, w połączeniu ze śmietaną i twarogiem oraz pysznymi soczystymi truskawkami, to ciasto nie wraca do lodówki, jest spożywane za jednym razem! Ciasteczka są nasączone pysznym syropem truskawkowym, z warstwami kremu. Krem jest również bardzo prosty w przygotowaniu. Jest to najlepszy przepis na szybkie ciasto, przygotowywane bardzo szybko, proste i najważniejsze, zwłaszcza w letnie upały - nie trzeba niczego piec. Składniki są przygotowywane bardzo szybko i bardzo łatwo. Nie trzeba długo nalegać w lodówce, bardzo szybko się nasiąka. Okazuje się, że ciasto jest bardzo delikatne i smaczne, Gorąco polecam, gorąco polecam go przygotować. To ciasto będzie twoim ulubionym. Niech wszystko będzie pyszne! Smacznego.
jak prawidłowo ubić śmietanę? Ważne jest, aby śmietana była tłusta, co najmniej 33%. Naczynia do ubijania i sama śmietana powinny być zimne, trzymaj je przez co najmniej 1-2 godziny w lodówce. Ubijaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo zwiększając prędkość. Skąd wiesz, że śmietana jest wystarczająco ubita? Kremowa masa powinna zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się. W tym momencie zatrzymaj ubijanie. W przeciwnym razie śmietana zamieni się w masło.
zamiast cukru można użyć słodzika.
Wszystkie cechy różnych rodzajów serów śmietankowych i jak prawidłowo zastąpić taki ser w przepisie, aby nie zepsuć potrawy, przeczytaj w tym artykule.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Savoyardi - 378 kcal/100g