skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagnieść ciasto biszkoptowe. Upiec biszkopt. Pozwól mu ostygnąć.
Krok 2:
Wydrukuj i wytnij szablon Patricka.
Krok 3:
Wytnij dwa ciasta z biszkoptu za pomocą szablonu.
Krok 4:
Ubij śmietanę. Posmaruj go między ciastami.
Krok 5:
Posmaruj całe ciasto kremem.
Krok 6:
Wymieszaj i ugniataj różowy mastyks.
Krok 7:
Rozwałkuj mastyk w cienki naleśnik o wystarczającej wielkości, aby pokryć ciasto.
Krok 8:
Przykryj ciasto i dobrze wygładź mastyks.
Krok 9:
Odetnij nadmiar u podstawy nożem.
Krok 10:
Ciasto jest pokryte, czas zająć się szczegółami.
Krok 11:
Zrób szablony szortów, ust i oczu.
Krok 12:
Wytnij na nich szczegóły z mastyksu. Najpierw szorty z zielonego mastyksu.
Krok 13:
Na krem lub wodę przyklej szorty.
Krok 14:
Tak samo jest po bokach.
Krok 15:
Wytnij kwiaty z fioletowego mastyksu za pomocą kształtu lub szablonu.
Krok 16:
Kwiaty można wyciąć więcej niż to konieczne na spodenkach, aby ozdobić nimi tacę.
Krok 17:
Udekoruj szorty kwiatami.
Krok 18:
Z różowego mastyksu Wytnij i przyklej usta Patricka, obrysuj je wzdłuż konturu stopioną lub płynną czekoladą z tuby.
Krok 19:
Wytnij oczy z białego mastyksu i pomaluj je również czekoladą.
Krok 20:
Ostatnim akcentem udekoruj tacę kwiatami i podawaj ciasto Gwiazda Patrick do stołu! Zachwyć dzieci, ciesz się sam. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal / 100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g