Żubrówka przepis

słynny Żubr można przygotować w domu! Na święta i w dni powszednie! Przygotowanie żubra jest bardzo proste. Składniki inne niż zioło żubra są znane i dostępne.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 4 g
224 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 14 d

1. Cukier rozcieńczyć wrzącą wodą i ostudzić.
2. Zmiel trawę żubrowca. Potrzebujesz jednej porządnej gałązki.
3. Dodaj trawę i syrop do wódki, wymieszaj, pozostaw na 2 tygodnie w ciepłym, ciemnym miejscu.
4. Przecedzić.
gotowe.
miłego!
P. S. Ministerstwo Zdrowia ostrzega itp.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy