likier anyżowy

napój o delikatnym smaku, który doskonale dodaje apetytu.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 7 g
182 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

czas gotowania: 14 d 1 h 10 min

tutaj gdzieś przeczytałem, że likier anyżowy należy pić dla apetytu. Cóż, dosłownie 15 kropli. A także, to jest ściśle między nami dziewczynami - przed seksem, ale nie do końca zrozumiałem-do kogo? Jeśli mężczyzna, to gdzie indziej, a jeśli kobieta? Tak, te 15 kropli na oczy wystarczy, aby zasnąć po zażyciu i żaden seks nie pomoże się obudzić. Ale to moja dziwna reakcja na alkohol. Ale mogę podzielić się z Tobą kulinarnym przepisem na likier anyżowy.
zmiażdż nasiona anyżu w aluminiowym kubku, drobno zmiażdż. Wlej je do dużego pojemnika i napełnij wódką. Zamykamy pojemnik i nalegamy na anyż przez 2 tygodnie. Dodaj schłodzoną przegotowaną wodę i destyluj przez destylator.powinno być około 2,5 litra alkoholu, reszta nie jest potrzebna. Przygotuj gęsty syrop cukrowy. Aby go przygotować, musisz długo i ciężko gotować 1 kg w 1 litrze wody.cukier. W alkoholu musisz wlać taki syrop 3 szklanki. Wymieszaj Likier, wlej i zakorkuj. Wiesz, destylacja mnie dezorientuje, po prostu nalegałem 2 miesiące w 90% alkoholu, nadal dodawałem cynamon. Ale syrop cukrowy jest również gęsty-gęsty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Anyż - 337   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Syrop cukrowy - 300   kcal/100g

Podobne przepisy