skład / składniki
metoda gotowania
tutaj gdzieś przeczytałem, że likier anyżowy należy pić dla apetytu. Cóż, dosłownie 15 kropli. A także, to jest ściśle między nami dziewczynami - przed seksem, ale nie do końca zrozumiałem-do kogo? Jeśli mężczyzna, to gdzie indziej, a jeśli kobieta? Tak, te 15 kropli na oczy wystarczy, aby zasnąć po zażyciu i żaden seks nie pomoże się obudzić. Ale to moja dziwna reakcja na alkohol. Ale mogę podzielić się z Tobą kulinarnym przepisem na likier anyżowy.
zmiażdż nasiona anyżu w aluminiowym kubku, drobno zmiażdż. Wlej je do dużego pojemnika i napełnij wódką. Zamykamy pojemnik i nalegamy na anyż przez 2 tygodnie. Dodaj schłodzoną przegotowaną wodę i destyluj przez destylator.powinno być około 2,5 litra alkoholu, reszta nie jest potrzebna. Przygotuj gęsty syrop cukrowy. Aby go przygotować, musisz długo i ciężko gotować 1 kg w 1 litrze wody.cukier. W alkoholu musisz wlać taki syrop 3 szklanki. Wymieszaj Likier, wlej i zakorkuj. Wiesz, destylacja mnie dezorientuje, po prostu nalegałem 2 miesiące w 90% alkoholu, nadal dodawałem cynamon. Ale syrop cukrowy jest również gęsty-gęsty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Anyż - 337 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Syrop cukrowy - 300 kcal/100g