skład / składniki
gotowanie krok po kroku
lepiej jest używać czerwonej fasoli w puszkach, ale można też gotować suche rośliny strączkowe. Aby to zrobić, fasolę moczy się przez kilka godzin w zimnej wodzie, a następnie gotuje do miękkości. To samo dotyczy krakersów-można je kupić w sklepie lub samemu ugotować. Będziesz potrzebował zwykłego białego chleba, który należy pokroić w małe kostki i wysuszyć w piekarniku.
do sałatki użyję fasoli w puszkach i gotowych krakersów. Otwieram słoiki z fasolą i spuszczam z nich wodę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Biorę głęboką salaterkę, w której mieszam ser, fasolę, koreańską marchewkę, dodaję krakersy i drobno posiekaną kolendrę. Sałatkę doprawiam majonezem i podaję. Ta sałatka, podobnie jak inne potrawy zawierające krakersy, musi być przygotowana tuż przed ustawieniem stołu, ponieważ krakersy mogą się namoczyć. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g