Sałatka z białego łabędzia z wołowiną i fasolą w puszkach
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ugotuj wołowinę, jajka i marchewkę. Marchewki i jajka pokroić w kostkę. Pokrój również ogórki i mięso. Posiekaj zieloną cebulę.
Krok 2:
Cebulę pokroić w półpierścienie, marynować w mieszance w następujący sposób: 1 łyżka. łyżka octu + stół 0,5.L. Sahara.
Krok 3:
Wymieszaj wszystko. Włóż fasolę do sałatki i dopraw ją majonezem.
Krok 4:
Ułóż sałatkę w kształcie serca. Pokrój marchewki w półpierścienie i pięknie ułóż je po bokach sałatki.
Krok 5:
Zrób łabędzie z gotowanych jajek. Aby połączyć ze sobą części, weź wykałaczki.
Krok 6:
Łabędzie szyje.
Krok 7:
Cielęta łabędzi-z gotowanych jaj.
Krok 8:
Łabędzie łapy i serca do dekoracji sałatki.
Krok 9:
Udekoruj sałatkę łabędziami i koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal / 100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g