Sałatka z białego łabędzia z wołowiną i fasolą w puszkach

łabędzia wierność-sałatka-dekoracja świątecznego stołu! Podobał mi się smak sałatki i podobało mi się dekorowanie,ponieważ gotowałem dla mojego ukochanego męża. Sałatka łabędzia jest bardzo smaczna i satysfakcjonująca.
lakshmi-777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 7 g
tłuszcze 41 % 9 g
węglowodany 27 % 6 g
128 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ugotuj wołowinę, jajka i marchewkę. Marchewki i jajka pokroić w kostkę. Pokrój również ogórki i mięso. Posiekaj zieloną cebulę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę pokroić w półpierścienie, marynować w mieszance w następujący sposób: 1 łyżka. łyżka octu + stół 0,5.L. Sahara.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj wszystko. Włóż fasolę do sałatki i dopraw ją majonezem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż sałatkę w kształcie serca. Pokrój marchewki w półpierścienie i pięknie ułóż je po bokach sałatki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zrób łabędzie z gotowanych jajek. Aby połączyć ze sobą części, weź wykałaczki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Łabędzie szyje.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Cielęta łabędzi-z gotowanych jaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Łabędzie łapy i serca do dekoracji sałatki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Udekoruj sałatkę łabędziami i koperkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal / 100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal / 100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy