skład / składniki
metoda gotowania
rozcieńczyć żelatynę w niewielkiej ilości zimnej wody, pozostawić na pół godziny. Maliny zasypiamy cukrem i kładziemy na kuchence. Podgrzewamy, aż sok zostanie uwolniony z jagód. Natychmiast usuń i zmiel na puree w blenderze. Rozpuść żelatynę. Z bardzo dużą prędkością ubij śmietanę, rozłóż na niej puree malinowe i stopioną żelatynę. Dobrze ubij.
bierzemy Okrągły kształt o średnicy nie większej niż 20 centymetrów. Wlej do niego połowę naszego musu. Układamy ciasteczka lekko nasączone dowolnym sokiem w równych rzędach. I przykryj drugą częścią musu na wierzchu. Wysyłamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu udekoruj powierzchnię świeżymi jagodami, napełnij rozcieńczoną czerwoną galaretką (ten etap można pominąć - po prostu posmaruj ciasto musem i udekoruj według uznania). Ponownie włóż do lodówki na cztery godziny. To wszystko, nasze jedzenie jest gotowe do spożycia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Savoyardi - 378 kcal/100g