skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto z żelatyną i skondensowanym mlekiem bez pieczenia? Aby przygotować pyszne ciasto twarogowo-kwaśne, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Wlej czterdzieści gramów żelatyny do miski, po czym wlej do niej dwieście mililitrów mleka o temperaturze pokojowej i dobrze wymieszaj, a następnie odstaw na spęcznienie na trzydzieści minut.
Krok 3:
Włóż czterysta gramów kwaśnej śmietany do głębokiej miski, po czym dodaj do niej jedną łyżeczkę cukru waniliowego i wymieszaj, a następnie dodaj czterysta gramów skondensowanego mleka do miski.
Krok 4:
Wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 5:
Włóż sześćset gramów twarogu do miski, a następnie dodaj do niej cztery łyżki śmietany.
Krok 6:
Zmiel twaróg blenderem na gładką masę twarogową.
Krok 7:
Wlej śmietanę do miski z masą twarogową i dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 8:
Rozłóż dobrze spuchniętą żelatynę na patelni.
Krok 9:
Kładziemy rondel na kuchence i mieszając podgrzewamy go na średnim ogniu kuchenki, aż całkowicie się rozpuści, po czym pozostawiamy żelatynę do ostygnięcia.
Krok 10:
Włóż jedną pełną łyżkę twarogu do rondla i dobrze wymieszaj.
Krok 11:
Wlej masę żelatynową z patelni do miski z twarogiem i wymieszaj łyżką.
Krok 12:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem, aż będą gładkie.
Krok 13:
Połowę ugotowanej masy twarogowej rozprowadzamy w odpowiedniej formie i rozprowadzamy równomierną warstwą.
Krok 14:
Rozłóż trzy łyżki czekoladowych kulek kukurydzianych na wierzchu warstwy twarogu.
Krok 15:
Równomiernie rozprowadź kulki czekoladowe w kształcie.
Krok 16:
Włóż połowę tabliczki czekolady połamanej na kawałki do miski z masą twarogową i dobrze wymieszaj.
Krok 17:
Masę twarogową z czekoladą układamy w formie na wierzchu kulek czekoladowych i rozprowadzamy równomierną warstwą.
Krok 18:
Dla wygody wkładamy silikonową formę do odpowiedniego kubka.
Krok 19:
Przykryj formę ciastem celofanem i wstaw do lodówki na trzydzieści do czterdziestu minut.
Krok 20:
Po czterdziestu minutach wyjmujemy ciasto z lodówki i ostrożnie wyjmujemy formę, a następnie dekorujemy je na wierzchu według własnego uznania i smaku.
Krok 21:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
delikatne ciasto twarogowe bez pieczenia, bez piekarnika i bez ciastek! Cóż, bardzo prosty przepis na deser na herbatę! Proste, pyszne lekkie ciasto twarogowo-kwaśne w 15 minut bez ciastek ze skondensowanym mlekiem i bez użycia piekarnika! W upalne lato nie chcesz stać przy kuchence, więc to niezrównane ciasto twarogowe bez żmudnego pieczenia z żelatyną zawsze pomaga. Okazuje się przewiewny, szczególnie delikatny, podobny do domowych lodów śmietankowych. Można go przygotować rano w ciągu godziny, aby już na obiad podać swoim bliskim niesamowicie pyszny i niezwykle piękny deser! Smacznego!
aby uzyskać danie z użyciem żelatyny, należy najpierw namoczyć żelatynę w zimnej przegotowanej wodzie. Im zimniejsza woda, tym lepiej. Żelatynę w arkuszach można po prostu włożyć do miski z wodą. Przed namoczeniem sproszkowanej żelatyny najpierw spłucz naczynia zimną wodą, aby kryształy nie przykleiły się do dna. Ważne jest, aby wlać żelatynę w proszku wodą i nie wlewać jej do wody. W przeciwnym razie nie można uniknąć grudek. Następnie pozwól żelatynie pęcznieć (dokładny czas jest podany na opakowaniu).
spuchnięta żelatyna jest podgrzewana do 70-80 stopni. W żadnym wypadku nie należy go doprowadzać do wrzenia!. W temperaturze 100 °C masa staje się włóknista i lepka, białko kolagenowe jest niszczone, a żelatyna traci swoje właściwości żelujące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal / 100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal / 100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal / 100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Suche śniadanie - 366 kcal/100g