domowe wino wiśniowe

wino wiśniowe to wspaniały wybór na świąteczną kolację! Domowe wino wiśniowe jest uważane za jedno z najsmaczniejszych win! Spróbuj I ty!
KasiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 96 % 54 g
179 kcal
IG: 61 / 0 / 39

metoda gotowania

czas gotowania: 45 D 12 h 15 min
myjemy wiśnie, obieramy z nasion, a następnie wkładamy do butelki. Przykrywamy szyjkę butelki kawałkiem gazy i trzymamy pojemnik na słońcu. Fermentacja rozwinie się sama. W szóstym tygodniu bezczynności na świeżym powietrzu przelewamy sfermentowany sok do nowej, & nbsp;czystej butelki i zostawiamy w lodówce.

pozostałe jagody wiśni zalewamy wódką. Zamykamy butelkę, tym razem naprawdę pokrywką. Zostawiamy nalewkę, aby dojrzewała przez kilka miesięcy w cichym kącie. Po upływie tego czasu mieszamy sfermentowany sok z nalewką i otrzymujemy domowe wino wiśniowe, a raczej tylko jego przygotowanie. Aby dojrzeć i przekształcić się w pełnoprawne domowe wino wiśniowe, mieszanka alkoholowa będzie wymagała co najmniej sześciu miesięcy przechowywania w ciemnym i suchym miejscu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g

Podobne przepisy