domowe wino wiśniowe
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
myjemy wiśnie, obieramy z nasion, a następnie wkładamy do butelki. Przykrywamy szyjkę butelki kawałkiem gazy i trzymamy pojemnik na słońcu. Fermentacja rozwinie się sama. W szóstym tygodniu bezczynności na świeżym powietrzu przelewamy sfermentowany sok do nowej, & nbsp;czystej butelki i zostawiamy w lodówce.
pozostałe jagody wiśni zalewamy wódką. Zamykamy butelkę, tym razem naprawdę pokrywką. Zostawiamy nalewkę, aby dojrzewała przez kilka miesięcy w cichym kącie. Po upływie tego czasu mieszamy sfermentowany sok z nalewką i otrzymujemy domowe wino wiśniowe, a raczej tylko jego przygotowanie. Aby dojrzeć i przekształcić się w pełnoprawne domowe wino wiśniowe, mieszanka alkoholowa będzie wymagała co najmniej sześciu miesięcy przechowywania w ciemnym i suchym miejscu.
pozostałe jagody wiśni zalewamy wódką. Zamykamy butelkę, tym razem naprawdę pokrywką. Zostawiamy nalewkę, aby dojrzewała przez kilka miesięcy w cichym kącie. Po upływie tego czasu mieszamy sfermentowany sok z nalewką i otrzymujemy domowe wino wiśniowe, a raczej tylko jego przygotowanie. Aby dojrzeć i przekształcić się w pełnoprawne domowe wino wiśniowe, mieszanka alkoholowa będzie wymagała co najmniej sześciu miesięcy przechowywania w ciemnym i suchym miejscu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g