kotlety wieprzowe w cieście
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotuj ciasto, ściśle przestrzegając proporcji.
dodaj olej roślinny (2 łyżki stołowe) do wody, pozwól mu się zagotować.
wlej 300 gramów mąki do głębokiej miski, wlej do niej wrzącą wodę, zagniatając ciasto łyżką. Po ugniataniu ciasta rękami, gdy lekko ostygnie.
przygotowanie nadzienia. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
wymieszaj z jajkiem, szpinakiem, musztardą, śmietaną.
pokrój wieprzowinę na cienkie kawałki i pokonaj każdą.
pieprz i sól mięso.
podziel ciasto na osiem części, każdą rozwałkuj cienko.
połóż ubitą wieprzowinę na cieście, na nadzieniu, przykryj drugą warstwą, odetnij nadmiar. Wzdłuż krawędzi ciasta mijamy widelcem.
smażyć powstałe kotlety wieprzowe w cieście na złoty kolor z obu stron na małym ogniu.
obfity obiad jest gotowy.
dodaj olej roślinny (2 łyżki stołowe) do wody, pozwól mu się zagotować.
wlej 300 gramów mąki do głębokiej miski, wlej do niej wrzącą wodę, zagniatając ciasto łyżką. Po ugniataniu ciasta rękami, gdy lekko ostygnie.
przygotowanie nadzienia. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
wymieszaj z jajkiem, szpinakiem, musztardą, śmietaną.
pokrój wieprzowinę na cienkie kawałki i pokonaj każdą.
pieprz i sól mięso.
podziel ciasto na osiem części, każdą rozwałkuj cienko.
połóż ubitą wieprzowinę na cieście, na nadzieniu, przykryj drugą warstwą, odetnij nadmiar. Wzdłuż krawędzi ciasta mijamy widelcem.
smażyć powstałe kotlety wieprzowe w cieście na złoty kolor z obu stron na małym ogniu.
obfity obiad jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal / 100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g