ciasto czekoladowe Minuta bez pieczenia ciasteczek
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
kruszymy białą czekoladę, ciasteczka, orzechy na kawałki.
osobno drobno posiekaj ciemną czekoladę.
wlej śmietanę do rondla, dodaj miód i masło. Doprowadź do wrzenia na kuchence.
wlej gorącą mieszaninę do ciemnej czekolady i wymieszaj.
umieść tutaj tę samą mieszankę z ciasteczkami.
rozłóż folię spożywczą w dzielonej formie. Na wierzch wlej mieszankę czekolady. Wkładamy do lodówki na trzy godziny.
wyjmij, przenieś na talerz, posyp kakao. Natychmiast podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Kruche ciasteczka - 716 kcal/100g