skład / składniki
metoda gotowania
kilka dni temu próbowałem przygotować jeden bardzo nietypowy napój - mleko migdałowe według nowego przepisu kulinarnego. Bardzo podobał mi się mój mąż i postanowiliśmy okresowo przygotowywać go do różnych potraw na obiad (lepiej pić go wieczorem, ponieważ Zawiera alkohol). Teraz podzielę się z Wami tym przepisem kulinarnym. Zaczynamy więc przygotowywać nasz napój od dokładnego umycia migdałów, wysuszenia ręcznikiem papierowym, a następnie zmielenia w blenderze do maksimum. Następnie umieść przygotowane migdały w osobnej misce. Teraz dodaj do niego wrzącą wodę, miód, sól kuchenną i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie pozostawiamy naszą masę na około pół godziny do zaparzenia. Po tym czasie dodaj białe wytrawne wino do masy migdałowej. Jeśli chcesz, możesz odcedzić powstały napój. Następnie wlej mleko migdałowe do szklanek i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g