mleko migdałowe z miodem

Niesamowity oryginalny smak prostych i znanych składników!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 61 % 20 g
węglowodany 18 % 6 g
243 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

kilka dni temu próbowałem przygotować jeden bardzo nietypowy napój - mleko migdałowe według nowego przepisu kulinarnego. Bardzo podobał mi się mój mąż i postanowiliśmy okresowo przygotowywać go do różnych potraw na obiad (lepiej pić go wieczorem, ponieważ Zawiera alkohol). Teraz podzielę się z Wami tym przepisem kulinarnym. Zaczynamy więc przygotowywać nasz napój od dokładnego umycia migdałów, wysuszenia ręcznikiem papierowym, a następnie zmielenia w blenderze do maksimum. Następnie umieść przygotowane migdały w osobnej misce. Teraz dodaj do niego wrzącą wodę, miód, sól kuchenną i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie pozostawiamy naszą masę na około pół godziny do zaparzenia. Po tym czasie dodaj białe wytrawne wino do masy migdałowej. Jeśli chcesz, możesz odcedzić powstały napój. Następnie wlej mleko migdałowe do szklanek i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy