skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy od rozpuszczenia soli i granulowanego cukru w ciepłej wodzie. Teraz przesiej mąkę, wymieszaj z suchymi drożdżami, dodaj wodę do mieszanki i zagniataj ciasto przez co najmniej 5 minut. Następnie pozostaw ciasto do zaparzenia na godzinę w ciepłym miejscu. Teraz wyjmujemy ciasto, dzielimy je na 4 równe części. Następnie bierzemy jedną część ciasta, rozwałkowujemy z niego okrąg, smarujemy olejem i skręcamy dwie przeciwległe krawędzie do środka. Teraz odwracamy powstały prostokąt szwem w dół i zwijamy go w prostokąty o wymiarach 10 na 25 centymetrów. Teraz przenosimy powstały produkt na blachę do pieczenia. Robimy to samo ze wszystkimi kawałkami ciasta. Następnie posyp nasz półgotowany chleb makiem, sezamem, serem, umieść blachę do pieczenia w rozgrzanej do 180 stopni przez 30-35 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Otręby - 165 kcal/100g