Chaman
skład / składniki
100
porcje:
metoda gotowania
przygotowujemy Chamana, wlewając wodę do małego rondla i gotując. Następnie schładzamy wodę do około 30 stopni. Teraz stopniowo dodajemy kozieradkę do wody, nie zapominając o ciągłym mieszaniu, aż nasza mieszanka osiągnie taką samą konsystencję jak zwykła Rosyjska musztarda. Teraz pozwól tej mieszance całkowicie ostygnąć, a następnie dodaj pozostałe powyższe składniki Chaman. Następnie wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie, przykryj i odstaw na około pół dnia (12 godzin) w lodówce. Po tym czasie wyjmujemy naszą zamrożoną przyprawę i łamiemy na kawałki. Możesz użyć przyprawy zgodnie z jej przeznaczeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Kozieradka - 323 kcal/100g