ciasto jabłkowe z jabłek w piekarniku

wszechstronny i prosty przepis na tradycyjny rosyjski przysmak. Zgodnie z tym przepisem możesz przygotować dowolną pastylkę owocową
Sarka @Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 96 % 26 g
104 kcal
IG: 35 / 0 / 65

metoda gotowania

Czas gotowania: 4 h

Pastila-miąższ z jagód gotowany na miodzie, cukrze. Pastylka jabłkowa to słynny rosyjski przysmak. Pastylka może być nie tylko jabłkowa, ale także gruszkowa, wiśniowa, malinowa i każda inna. Krewny podzielił się ze mną tym przepisem kulinarnym. Opowiedziała mi o kilku odmianach pastili (carskiej, barskiej, proletariackiej i innych). Każdy z nich ma inną konsystencję, smak. W tym artykule proponuję zapoznać się z pastylką jabłkową z goryczką. Przejdźmy do zapoznania się z tym jedzeniem.
ta pastylka ma kruchą konsystencję ze względu na oleiste nasiona jarzębiny. Należy je ugotować w średniej ilości wody i zmiażdżyć za pomocą popychacza, a następnie połączyć z wcześniej przewijanymi jabłkami i cukrem. Wyślij te składniki do gotowania, aż wilgoć odparuje, a następnie rozłóż je do wyschnięcia. Jeśli nigdy nie próbowałeś słodyczy z jabłek, napraw ten problem-spróbuj! Może zacznie ci przynosić korzyści, a może nawet stanie się źródłem dochodu. Możesz zrobić to danie z pastylką jabłkową, zarówno z owoców domowych, jak i zakupionych. Do gotowania potrzebujesz następującego sprzętu: maszynki do mięsa, noża, miski, blachy do pieczenia, polietylenu. Wszystko to można znaleźć w każdym domu. Powodzenia w przedsięwzięciach i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Aronia Jarzębina - 52   kcal/100g
  • Jarzębina zwyczajna - 43   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy