skład / składniki
metoda gotowania
Pastila-miąższ z jagód gotowany na miodzie, cukrze. Pastylka jabłkowa to słynny rosyjski przysmak. Pastylka może być nie tylko jabłkowa, ale także gruszkowa, wiśniowa, malinowa i każda inna. Krewny podzielił się ze mną tym przepisem kulinarnym. Opowiedziała mi o kilku odmianach pastili (carskiej, barskiej, proletariackiej i innych). Każdy z nich ma inną konsystencję, smak. W tym artykule proponuję zapoznać się z pastylką jabłkową z goryczką. Przejdźmy do zapoznania się z tym jedzeniem.
ta pastylka ma kruchą konsystencję ze względu na oleiste nasiona jarzębiny. Należy je ugotować w średniej ilości wody i zmiażdżyć za pomocą popychacza, a następnie połączyć z wcześniej przewijanymi jabłkami i cukrem. Wyślij te składniki do gotowania, aż wilgoć odparuje, a następnie rozłóż je do wyschnięcia. Jeśli nigdy nie próbowałeś słodyczy z jabłek, napraw ten problem-spróbuj! Może zacznie ci przynosić korzyści, a może nawet stanie się źródłem dochodu. Możesz zrobić to danie z pastylką jabłkową, zarówno z owoców domowych, jak i zakupionych. Do gotowania potrzebujesz następującego sprzętu: maszynki do mięsa, noża, miski, blachy do pieczenia, polietylenu. Wszystko to można znaleźć w każdym domu. Powodzenia w przedsięwzięciach i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Aronia Jarzębina - 52 kcal/100g
- Jarzębina zwyczajna - 43 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g