skład / składniki
gotowanie krok po kroku
smoothie z pewnością nie jest dokładnie jedzeniem, ale bardzo zdrową ucztą na zdrowy początek dnia lub opcją na świąteczny deser. Teraz opowiem o przepisie kulinarnym tego bardzo przydatnego produktu. Zaczynamy przygotowywać smoothie od przygotowania wszystkich powyższych składników. Bierzemy Banana, obieramy go i kroimy na kilka kawałków. Następnie obieramy marchewki, myjemy je dobrze i kroimy niezbyt grubo. Teraz wyjmujemy jabłka i robimy świeży sok jabłkowy w sokowirówce. Teraz przygotowujemy blender do pracy i wkładamy do niego przygotowany banan, marchewkę, sok jabłkowy, szklankę niskotłuszczowego jogurtu naturalnego (lub kefiru) i połowę lodu (100 gramów). Włącz blender i zmiel całą naszą masę na papkowaty, jednorodny stan. Następnie wlej nasz gotowy koktajl do szklanek, wlej do nich pozostały lód, włóż do tuby i udekoruj w razie potrzeby plasterkami bananów. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g