bułka z serem i jajkiem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
więc zaczynamy robić bułkę z serem, wkładając kawałek twardego sera do torby do zamrażania żywności, a następnie zanurzając go we wrzącej wodzie na około 20 minut. Należy to zrobić, aby ser stał się miękki.
następnie rozwałkuj zmiękczony ser na stole jak ciasto, połóż na nim równą warstwę kawałków szynki.
teraz wymieszaj stopiony ser z masłem, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem, dodaj drobno posiekany czosnek i rozprowadź całą masę do krojenia. Na wierzchu tej masy pokruszyć jajka na twardo.
teraz owijamy warstwę gęstą rolką, owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie usuwamy folię, kroimy rolkę na kawałki i podajemy na talerzu.
następnie rozwałkuj zmiękczony ser na stole jak ciasto, połóż na nim równą warstwę kawałków szynki.
teraz wymieszaj stopiony ser z masłem, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem, dodaj drobno posiekany czosnek i rozprowadź całą masę do krojenia. Na wierzchu tej masy pokruszyć jajka na twardo.
teraz owijamy warstwę gęstą rolką, owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie usuwamy folię, kroimy rolkę na kawałki i podajemy na talerzu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g