kurczak z piklami

istnieją setki opcji gotowania kurczaka, dla Ciebie-jedna z nich! Pokaż mi osobę, która nie lubiłaby kurczaka gotowanego w jakiejkolwiek formie? Tak, takich-jedynki! Więc jestem jednym z tych, którzy użyliby tego jedzenia na pierwszym, drugim i trzecim) jeśli gotuję zupę z kurczaka, na pewno wyjmę mięso i schłodzę. W końcu z niego na obiad, a nawet na każdy posiłek, możesz ugotować tyle. Nawet dodając na pierwszy rzut oka niezbyt kompatybilne komponenty. Kurczak z piklami-czy znasz to danie? Ja tak. Bo lubię eksperymentować. Oto przepis kulinarny, który zachwyci nie tylko ciebie. I prostotą, smakiem i sytością!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 9 g
tłuszcze 54 % 13 g
węglowodany 8 % 2 g
163 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
Zwykle gotuję kurczaka niezbyt do miękkości. Aby później nie rozpadł się pod nożem, konieczne jest, aby był trochę sztywny. Podczas chłodzenia mięsa drobno posiekaj i usmaż cebulę na maśle. Pożądane jest, aby okazało się trochę chrupiące. Następnie kroję samego kurczaka – na małe kawałki. I kroję ogórki solone na małe kostki. Podczas krojenia ogórków. Gotuję pieczarki. Następnie należy je również drobno posiekać. Pocieram ser. A teraz-najważniejsze! Po wymieszaniu wszystkich składników posypuję je startym serem. Po napełnieniu wszystkiego majonezem na wierzchu i posypaniu wszystkiego czarnym pieprzem na wierzchu, włóż do tej samej kuchenki mikrofalowej – na kilka minut. Lub po prostu na patelnię. Okazuje się, że jest to coś w rodzaju Kokota lub Juliena. Gotowe danie posypuję obficie zieleniną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy