suche śniadanie z mlekiem

spraw, aby zwykłe śniadanie było niezwykłe i świąteczne. Suche śniadanie z mlekiem-pyszne, proste, ale banalne. Aby posiłek był niezwykły i świąteczny, nie potrzebujesz wiele: fantazji, dobrego nastroju i niewielkiego dodatku do listy składników.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 5 g
tłuszcze 20 % 6 g
węglowodany 63 % 19 g
147 kcal
IG: 26 / 0 / 74

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

przejdźmy więc do prostego procesu gotowania:

- wsypujemy suche śniadanie do talerzy;

- grubo posiekaj orzechy włoskie, włóż do talerzy wraz z migdałami;

- wzbogacamy śniadanie malinami i jeżynami;

- napełnij zawartość mlekiem.

podawaj natychmiast.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Suche śniadanie - 366   kcal/100g

Podobne przepisy