skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić koktajl z selera i jabłek w blenderze? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki wymienione w przepisie na liście. Jeśli lubisz koktajle, które nie są słodkie, uzupełnij seler, kiwi i jabłko kilkoma gałązkami pietruszki i odrobiną liści sałaty. Jeśli przygotowujesz słodki napój, dodaj trochę miodu.
Krok 2:
Więc dobrze opłucz jabłko, kiwi, łodygę selera i pietruszkę i osusz ręcznikiem kuchennym.
Krok 3:
Pokrój jabłko w średniej wielkości kostkę. Skórkę można obrać do woli, Zwykle tego nie robię. Skórka jabłka zawiera wiele przydatnych substancji. Które jabłka do smoothie najlepiej wykorzystać? Odpowiednie są wszystkie odmiany. Do koktajlu warzywnego wolę brać słodko-kwaśne jabłka.
Krok 4:
Obierz kiwi i pokrój w taki sam sposób, jak jabłko.
Krok 5:
Wyślij pokrojone jabłko i kiwi do miski blendera.
Krok 6:
Ubijaj do uzyskania gładkości.
Krok 7:
Pokrój łodygę selera na małe kawałki, możesz najpierw obrać seler ze skóry. Posiekaj natkę pietruszki i liście sałaty arbitralnie. Jakie liście sałaty najlepiej wziąć na smoothie? Odpowiednie są dowolne liście według Twojego gustu, mogą to być liście góry lodowej, Romain, Lollo Rosso, szpinak, sałata i tak dalej.
Krok 8:
Dodaj posiekaną pietruszkę, seler i arkusze sałaty do blendera do zmiażdżonych owoców. Uderz ponownie, aż będzie gładka.
Krok 9:
Dodaj niegazowaną wodę mineralną do powstałej masy. Jego ilość można zwiększyć lub zmniejszyć w zależności od tego, ile gęstego napoju chcesz uzyskać. Wszystko wymieszaj. Dodałam 50 ml. wody i smoothie wyszło gęsto.
Krok 10:
Wlej gotowy koktajl do szklanek, udekoruj gałązką świeżych ziół i podawaj.
dopuszczalne jest dodanie szczypty soli, odrobiny mielonego ziela angielskiego, miodu lub cukru do gotowego napoju do smaku.
zazwyczaj smoothie łączy nie więcej niż trzy owoce lub warzywa na raz, wtedy smak każdego składnika będzie dobrze wyczuwalny w napoju.
w gorące letnie dni zaoferuj kilka kostek lodu do szklanki napoju owocowo-warzywnego.
smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g